Λασποβροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ

Λασποβροχές και καταιγίδες προβλέπει η ΕΜΥ
Βροχές στα δυτικά της χώρας και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Οι μετεωρολογικες συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης από την Αφρική. Διαβάστε αναλυτικά.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα στη Μακεδονία θα σημειωθούν βροχές. Ομίχλες τις πρωινές ώρες. Η θερμοκρασία από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες πιθανόν ισχυρές, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Η θερμοκρασία από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο
θα έχουμε αραιές νεφώσεις πυκνότερες στις βορειότερες περιοχές.  Η θερμοκρασία από 12 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
θα έχουμε νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική
θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη
θα έχουμε νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τη θερμοκρασία από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τετάρτη, η ΕΜΥ προβλέπει, αρχικά στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια και βαθμιαία στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με τοπικές βροχές.

Καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές θα σημειωθούν στο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά, την Ηπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και από το απόγευμα στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές. Σταδιακή βελτίωση από το βράδυ στα δυτικά και βόρεια.

Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.
Powered by TUODY Software