Αθανασίου: Αδιανόητος ο γάμος ομοφυλοφίλων

Αθανασίου: Αδιανόητος ο γάμος ομοφυλοφίλων
Την έντονη αντίθεσή του με το ενδεχόμενο να νομιμοποιηθεί ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και στην Ελλάδα, εξέφρασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega. "Δεν το διανοούμαι" είπε χαρακτηριστικά.

Σημείωσε πως δεν συζητεί τέτοιο ενδεχόμενο, αναφέροντας πως το απαγορεύει η σύμβαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, που - όπως υποστήριξε - κάνει λόγο για άνδρα και γυναίκα.

"Είμαστε μια χώρα η οποία σέβεται τις παραδόσεις, σέβεται την φύση του ανθρώπου και δεν είναι δυνατόν να επιτραπεί τουλάχιστον με αυτή την κυβέρνηση και με αυτή την υπουργία ο γάμος" τόνισε εξάλλου.

Πάντως, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να προωθήσει το σύμφωνο συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αναφέροντας πως έχει συστηθεί επιτροπή στο υπουργείο που θα εξετάσει το θέμα, ενώ εμφανίστηκε προβληματισμένος για το πόσα δικαιώματα μπορούν να εκχωρηθούν στους ομοφυλόφιλους.
 
"Περιοριζόμαστε στα ασφαλιστικά, συνταξιοδοτικά και κληρονομικά δικαιώματα, πάμε μέχρι υιοθεσίες μέχρι επιμέλειες τέκνων κ.α." αναρωτήθηκε, αναφέροντας ότι πρέπει να δούμε το θέμα από θρησκευτική, πολιτική και κοινωνική άποψη.

 
Powered by TUODY Software