Στα ξένα ΜΜΕ η δήλωση Αθανασίου για τους γκέι γάμους

Στα ξένα ΜΜΕ η δήλωση Αθανασίου για τους γκέι γάμους
Το γύρο του κόσμου κάνει η δήλωση του υπουργού Δικαιοσύνης, Χαράλαμπου Αθανασίου, για τον γάμο ομοφυλοφίλων, τον οποίο χαρακτήρισε αδιανόητο για την Ελλάδα,"που σέβεται τις παραδόσεις. Ο Guardian γράφει πως η δήλωση προκάλεσε τρόμο.

Υπενθυμίζοντας τη δήλωση το άρθρο αναφέρει πως ο υπουργός δήλωσε στο Mega ότι "το απαγορεύει η σύμβαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων" καθώς κάνει λόγο για γάμο μεταξύ γυναίκας και άνδρα, καθώς και τις αναφορές του σε μία κοινωνία που σέβεται "την ανθρώπινη φύση τις παραδόσεις", πριν αποκλείσει βήματα προς αυτή την κατεύθυνση.

Το δημοσίευμα υπενθυμίζει πως η Ελλάδα καταδικάστηκε από το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων καθώς δεν έχει επεκταθεί το σύμφωνο συμβίωσης στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια, όπως προβλέπει το ευρωπαϊκό δίκαιο.

Μετά την καταδίκη, η κυβέρνηση Σαμαρά άφησε να εννοηθεί ότι θα υπάρξει αναθεώρηση, ωστόσο ακροδεξιοί και κληρικοί έσπευσαν να καταδικάσουν όποια επέκταση του συμφώνου συμβίωσης, με οργισμένες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο, μόνο η Ελλάδα και η Λιθουανία δεν έχουν επεκτείνει το σύμφωνο συμβίωσης και στα ομοφυλόφιλα ζευγάρια.

Αναφέρεται επίσης ότι όταν ζητήθηκε από τον υπουργό να σχολιάσει ότι τα άλλα κράτη μέλη της ΕΕ έχουν υιοθετήσει τέτοιες παρεμβάσεις δήλωσε: "Αυτό είναι δικό τους θέμα".

Ακτιβιστής της LGBT κοινότητας, δηλώνει στον Guardian ότι πρόκειται για ιδιαίτερα σοκαριστικές δηλώσεις δεδομένου πως αυτός που τις έκανε είναι ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Επίσης διαψεύδει ότι υπάρχει οποιαδήποτε διακήρυξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων που να απαγορεύει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου και τονίζει πως το Σύνταγμα δεν ορίζει ότι ο γάμος αφορά έναν άνδρα και μία γυναίκα.

Τονίζει τέλος πως οι δηλώσεις ότι θα υπάρξει κάποια "απειλή" σε περίπτωση που νομιμοποιηθεί ο γάμος ομοφυλοφίλων, προωθούν την ομοφοβία, με ό,τι συνέπειες μπορεί αυτό να έχει στη ζωή των ομοφυλόφιλων Ελλήνων.

Δημοσιεύματα για τις δηλώσεις φιλοξενεί και ο Εθνικός Κήρυκας, αλλά και άλλα ξένα ΜΜΕ.

Powered by TUODY Software