Κόντρα για το "ανθρώπινο πρόσωπο" της ΕΛ.ΑΣ.

Κόντρα για το "ανθρώπινο πρόσωπο" της ΕΛ.ΑΣ.
«Κοινωνική ειρήνη» και «διαφωνίες που δεν αποβαίνουν σε βάρος αυτής της πόλης και αυτής της χώρας» ζήτησε, στην ομιλία του, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού 2015 στη Βουλή, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Βασίλης Κικίλιας, ενώ δήλωσή του προκάλεσε την έκρηξη της Λιάνας Κανέλλη.

Αναφερόμενος στην ανάγκη ασφάλειας της Αθήνας και ολόκληρης της χώρας ως παλλαϊκό αίτημα, ο κ. Κικίλιας επικαλέστηκε τις «μεγάλες προσπάθειες» που έχει καταβάλλει για έναν ειλικρινή διάλογο με όλους, «ακόμα και με όσους έχουν διαφορετική άποψη και τη λένε έντονα».

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης αναφέρθηκε στο «ανθρώπινο πρόσωπο της ΕΛΑΣ», το οποίο επιδείχθηκε από τις γυναίκες αστυνομικούς, «χωρίς κράνη και προμετωπίδες», απέναντι στις απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, «ανεξάρτητα απ' το αν πιστεύουμε πως έχουν δίκιο ή άδικο. Διαμαρτυρήθηκαν αμέσως μετά, 6.000 συνταξιούχοι. Θυμάμαι παλαιότερες σκηνές με καπνογόνα κλπ. Άνδρες των ΥΜΕΤ χωρίς προστατευτικά, ήταν μαζί τους στην πορεία. Ο πρόεδρος των συνταξιούχων ήρθε και με ευχαρίστησε προσωπικά» σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

«Στα ΑμεΑ, τα ΜΑΤ έριξαν δακρυγόνα. Τα στέλνετε για "ανθρώπινο πρόσωπο";» παρενέβη η Λιάνα Κανέλλη (ΚΚΕ).

«Μέσα σε μια καθημερινότητα που είναι πάρα πολύ δύσκολη, είναι προφανές πως μπορεί να υπάρξουν και αστοχίες» αποκρίθηκε ο υπουργός.
 
Powered by TUODY Software