ΕΜΥ: Απότομη πτώση της θερμοκρασίας

ΕΜΥ: Απότομη πτώση της θερμοκρασίας
Βροχές και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας, προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, ενώ από το βράδυ η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά. 

Τα φαινόμενα αρχικά στα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χωρά θα είναι κατά τόπους ισχυρά, σταδιακά και από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια που το βράδυ θα γίνει αισθητή σε όλη τη χωρά.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη
θα έχουμε νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές.

Χιονιά αρχικά στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας και μέχρι το τέλος της ημέρας ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε πεδινές περιοχές. Τα φαινόμενα γρήγορα από τα δυτικά θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Σταδιακά και από τα δυτικά θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Στα νησιά Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησος θα έχουμε νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες και χιονιά στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου, τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 14 βαθμούς. Στην Ήπειρο κατά τόπους 6 με 7 βαθμούς χαμηλότερη. Σε πτώση από το μεσημέρι.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησο θα έχουμε νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις θαλασσιές και παραθαλάσσιες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Χιονιά αρχικά στα ορεινά ενώ από το βράδυ θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και πιθανόν της κεντρικής Στερεάς.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πρόσκαιρα ισχυρές τις πρωινές ώρες στα βόρεια. Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 17 βαθμούς. Από το μεσημέρι στα βόρεια θα σημειώσει σταδιακή πτώση.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και πιθανότητα για πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα από το βράδυ. Η θερμοκρασία από 11 έως 14 βαθμούς. Από το απόγευμα όμως θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Στη Θεσσαλονίκη
θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα θαλασσιά και παραθαλάσσια τμήματα και χιονιά στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά και θα σταματήσουν. Η θερμοκρασία από 5 έως 8 βαθμούς, αισθητή πτώση από το βράδυ.

Αύριο Τρίτη, στα ανατολικά και νότια θα έχουμε νεφώσεις με βροχές η χιονόνερο στα νοτιότερα παραθαλάσσια, καταιγίδες στις νησιώτικες περιοχές και χιονιά στα υπόλοιπα. Τοπικά τα φαινόμενα θα είναι έντονα. Στην υπόλοιπη χωρά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά καθώς και σε πιο πεδινές περιοχές στην Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία και σποραδικές βροχές στα παραθαλάσσια.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα με παγετό στα ηπειρωτικά όπου στα βόρεια θα είναι ισχυρός.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software