Βρισιές, σπρωξιές, φτυσίματα και απειλές από Χ.Α.

Βρισιές, σπρωξιές, φτυσίματα και απειλές από Χ.Α.
Σκηνές απείρου κάλλους στη Βουλή, η οποία δεν εξέλεξε πρόεδρο Δημοκρατίας με αποτέλεσμα την πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά, από τους χρυσαυγίτες βουλευτές.

Το σκηνικό συνέθεσαν βρισιές, σπρωξίματα και... φτυσίματα, αλλά και απειλές για φυλάκιση στον απερχόμενο πρωθυπουργό.

Το έναυσμα έδωσε πρώτος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, μόλις ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε το αποτέλεσμα.

Μαζί με όλους τους βουλευτές του κόμματός του σηκώθηκαν όρθιοι και άρχισαν να χειρονομούν, να φωνάζουν και να βρίζουν τους βουλευτές που είχαν υπερψηφίσει.

Μάλιστα κάποια στιγμή, ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Νίκος Μίχος, φωνάζοντας και βρίζοντας κινήθηκε απειλητικά προς τον υπουργό Άμυνας Νίκο Δένδια, που στεκόταν στα πρώτα έδρανα των βουλευτών της ΝΔ.

Ο κ. Δένδιας απομακρύνθηκε, ενώ προς στον κ. Μίχο κινήθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Βασίλης Κικίλιας, με τον οποίον ακολούθησαν σπρωξιές.

Επενέβησαν άλλοι βουλευτές της ΝΔ και απομάκρυναν τον κ. Κικίλια.

http://admin.nooz.gr/Uploads/xrushaugh2912145001.jpgΕκείνη τη στιγμή, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Μπόλαρη απευθυνόμενη προς τη βουλευτή της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή ακούστηκε να της λέει:

"Δικά σας παιδιά είναι…".

Η κ. Πιπιλή κούνησε το κεφάλι για τη στάση της βουλευτού, ενώ την ίδια ώρα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης παρενέβη παίρνοντας αγκαλιά τη βουλευτή του κόμματός του και την απομάκρυνε για να μην δοθεί συνέχεια.

Η Ελένη Ζαρούλια φέρεται να έφτυσε τον Στάθη Μπούκουρα, που ψήφισε υπέρ του Σταύρου Δήμα και σε αυτή την ψηφοφορία, ενώ ο Γιάννης Λαγός γύρισε προς το έδρανο όπου καθόταν ο ανεξάρτητος βουλευτής και μόλις διαπίστωσε ότι απουσίαζε άρχισε να φωνάζει:

"Πού είσαι Μπούκουρα; Εξαφανίστηκες! Δεν θα έχει τρύπα να κρυφτείς! Να σε δω τι θα κάνεις ρε κ...".

"Είστε ξεφτίλες, είστε πεθαμένοι" φώναξαν προς τα έδρανα της κυβέρνησης.

"Ο Σαμαράς στη φυλακή, θα έρθετε μαζί μας" ακούστηκε επίσης, ενώ έτειναν τον αντίχειρα προς τα κάτω προς τον κ. Σαμαρά... σε μια αυτοκρατορική και ρωμαϊκού τύπου κίνηση.

Τελικά αποχώρησαν από την Ολομέλεια, έχοντας κάνει ένα ακόμα σόου τραμπουκισμού...

Δείτε απόσπασμα από τα επεισόδιαhttp://admin.nooz.gr/Uploads/xrushaugh2912145002.jpg

http://admin.nooz.gr/Uploads/Mixaloliakos_Xa.jpg
Powered by TUODY Software