Η Χρυσή Αυγή τιμά τους "πεσόντες"... του Γ' Ράιχ

Η Χρυσή Αυγή τιμά τους "πεσόντες"... του Γ' Ράιχ
Ένα ανατριχιαστικό βίντεο - ντοκουμέντο από εκδήλωση της Χρυσής Αυγής, παρουσία του χρυσαυγίτη βουλευτή Γερμενή ή "Καιάδα" όπου τιμώνται οι "ενάρετοι πεσόντες" και μαζί με τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας, ψάλλουν τον ύμνο του γερμανικού Γ' Ράιχ και χαιρετούν ναζιστικά, φέρνει στο φως η Εφημερίδα των Συντακτών.

Στην αρχή ο παρουσιαστής υμνεί "το αίμα, την αξιοπρέπεια, τον αγώνα και την μακροημέρευση της Φυλής", με φόντο τη σημαία της ναζιστικής Βέρμαχτ και στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι χαιρετούν ναζιστικά και φωνάζουν ναζιστικά συνθήματα.

Στη συνέχεια ψάλλουν τον εθνικό ύμνο και μετά ακολουθεί ο ύμνος της ναζιστικής Γερμανίας, "Deutschland ueber alles" ("Πάνω από όλα η Γερμανία"), τον οποίο τραγουδά ένας Γερμανός και ο οποίος είναι απαγορευμένος στη χώρα αυτή, ενώ οι χρυσαυγίτες φωνάζουν "Sieg Heil", ("Ζήτω η Νίκη") την κραυγή των κατακτητών της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το άρθρο τα στιγμιότυπα αυτά περιλαμβάνονται σε ντοκιμαντέρ της Μάρσιας Τζιβάρα με τίτλο "Burning from Inside", το οποίο πρόκειται να παιχτεί σε λίγες βδομάδες.

Δείτε το βίντεοΣημειώνεται πως ο συντάκτης του άρθρου Δημήτρης Ψάρρας και οι υπεύθυνοι της Εφημερίδας των Συντακτών είχαν οδηγηθεί στο δικαστήριο, προ ημερών, καθώς ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης, είχε ασκήσει δίωξη εναντίον τους, για βίντεο που είχαν δημοσιοποιήσει.

Παρά την αντίθετη γνώμη του εισαγγελέα, το δικαστήριο τους έκρινε αθώους.

Powered by TUODY Software