Αποκλεισμένα πολλά χωριά στην ορεινή Ναυπακτία

Αποκλεισμένα πολλά χωριά στην ορεινή Ναυπακτία
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι προσπάθειες συνεργείων της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, του δήμου Ναυπακτίας και της 6ης ΕΜΑΚ προκειμένου να φθάσουν στην κοινότητα Κλέπα της ορεινής Ναυπακτίας, όπου παραμένουν από την Κυριακή αποκλεισμένοι, λόγω κατολισθήσεων, οι περίπου 50 κάτοικοι της κοινότητας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, αναμένεται ελικόπτερο στην Ναύπακτο στο οποίο θα επιβιβασθεί γεωλόγος της περιφέρειας, ώστε να μπορέσει να φθάσει στην Κλέπα και να κάνει μία πρώτη εκτίμηση του γεωλογικού φαινομένου.

Παράλληλα, στο ελικόπτερο θα επιβιβασθούν κάτοικοι της Κλέπας που χρήζουν άμεσης βοήθειας, ώστε να μεταφερθούν στην Ναύπακτο.

Σύμφωνα με τον περιφερειάρχη, η επικοινωνία με τους κατοίκους είναι πολύ δύσκολη, διότι έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση και λειτουργεί μόνο ένα κινητό τηλέφωνο.

«Προσπαθούμε να φθάσουμε στην Κλέπα από τρία διαφορετική σημεία» αναφέρει ο περιφερειάρχης, «αφού οι κατολισθήσεις έχουν δημιουργήσει σημαντικό πρόβλημα».

Όσον αφορά στην κατάσταση που επικρατεί στην κοινότητα, βρίσκεται σε εξέλιξη το κατολισθητικό φαινόμενο, το οποίο, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, χαρακτηρίζεται ως επικίνδυνο.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται τα προβλήματα στην Αιτωλοακαρνανία, κυρίως λόγω των κατολισθήσεων από τις συνεχιζόμενες βροχοπτώσεις.

Ειδικότερα, στις δημοτικές ενότητες Πλατάνου, Αποδοτίας και Πυλλήνης του δήμου Ναυπακτίας, παραμένουν αποκλεισμένες 14 κοινότητες, ενώ στον δήμο Θέρμου, η οδική πρόσβαση προς τις τοπικές κοινότητες, γίνεται μόνο από παρακαμπτήριους δρόμους.

Επίσης, σοβαρά προβλήματα υπάρχουν στον κάμπο Στράνωμα, αφού λόγω της υπερχείλισης του Ευήνου ποταμού έχουν πλημμυρίσει ο κάμπος και αγροκτήματα, χωρίς όμως να κινδυνεύουν ζωές.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software