Προσωρινή διοίκηση στην ΕΡΤ ως τις 18 Φεβρουαρίου

Προσωρινή διοίκηση στην ΕΡΤ ως τις 18 Φεβρουαρίου
Προσωρινή διαταγή για το πάγωμα κάθε μεταβολής της νομικής και πραγματικής κατάστασης της ΕΡΤ ΑΕ με ευθύνη του προτεινόμενου διοικητικού συμβουλίου, διατάχθηκε από το Ειρηνοδικείο Χαλανδρίου. Η προσωρινή διαταγή ισχύει μέχρι τις 18 Φεβρουαρίου, οπότε και θα συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

«Η προσφυγή κινείται στο σκεπτικό μας ότι η ΕΡΤ δεν έκλεισε ποτέ» δήλωσε ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας, επί 27χρόνια δικηγόρος της ΕΡΤ, ο οποίος έχει προσφύγει στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Στην προσφυγή, που είχε γίνει από τον περασμένο Νοέμβριο, κατά τον ορισμό της διοίκησης της ΝΕΡΙΤ και εκδικάστηκε τη Δευτέρα, ο κ. Κόκκας πρότεινε ως μέλη της προσωρινής διοίκησης της ΕΡΤ ΑΕ, τους Ιωάννη Καρακώστα, στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου, Χαράλαμπο Κουρή μουσικό, Ιωάννη Διαβάτη δημοσιογράφο, Όθωνα Ιακωβίδη επιχειρηματία, Ιωάννη Μανώλη εκπαιδευτικό, Γιώργο Αναστασάκο επιχειρηματία, Ανατολή Ιωακειμίδου οικονομολόγο και Παναγιώτη Πολιτόπουλο πολιτικό επιστήμονα.

Με βάση την απόφαση του Ειρηνοδικείου, το εν λόγω προσωρινό ΔΣ έχει την ευθύνη για τη μη μεταβολή της οικονομικής και νομικής κατάστασης.

Τα ζητούμενα της αίτησης που κατατέθηκε σχετίζονται με τον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ ΑΕ και τις προτάσεις τους για Αμεσοδημοκρατική Διαχείριση, λαμβάνοντας υπόψη και το Σχέδιο Νόμου, το οποίο κατέθεσε στη Βουλή το Δημοβούλιο Πολιτών πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου για τη ΝΕΡΙΤ ΑΕ.

Μετά την απόφαση ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος ζήτησε από την ειδική διαχειρίστρια στο υπουργείο Οικονομικών Αφροδίτη Γουγά, όλα τα στοιχεία της περιουσία της ΕΡΤ και της διαχείρισης της. 
Powered by TUODY Software