Χιόνια σε όλη τη Φθιώτιδα

Χιόνια σε όλη τη Φθιώτιδα

Χιονίζει ασταμάτητα σε όλη τη Φθιώτιδα από τις πρώτες πρωινές ώρες. Ο μεγαλύτερος όγκος του χιονιού παρατηρείται στη βόρεια Φθιώτιδα, στην περιοχή του Δομοκού, όπου από τις 10 το πρωί δόθηκε εντολή να κλείσουν τα σχολεία και να μεταφερθούν οι μαθητές στα χωριά τους, δεδομένου, ότι η κυκλοφορία διεξάγεται με δυσκολία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο.

Από το πρωί χιονίζει και μέσα στην πόλη της Λαμίας, χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα.

Σε ό,τι αφορά στο εθνικό οδικό δίκτυο, δεν έχει εντοπιστεί, μέχρι στιγμής, κάποιο πρόβλημα παρά την χιονόπτωση που επικρατεί στην περιοχή του Μαρτίνου.

Ειδικά εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν αλάτι προληπτικά, από το 117-ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών- Λαμίας, λίγο μετά το Κάστρο Βοιωτίας, έως το 125-ο χλμ στα διόδια της Τραγάνας, όπου οι θερμοκρασίες έχουν πέσει στο μηδέν.

Στα ορεινά της δυτικής και κεντρικής Φθιώτιδας, το ύψος του χιονιού φτάνει τα 10 με 15 εκατοστά, ωστόσο δεν έχουν εντοπιστεί κάποια σοβαρά προβλήματα μέχρι αυτή την ώρα.

Εκχιονιστικά μηχανήματα ρίχνουν αλάτι, στην εθνική οδό Λαμίας- Δομοκού και απομακρύνουν το χιόνι, από το 12-ο χιλιόμετρο μετά τη Λαμία, και μέχρι την πόλη του Δομοκού.

Στην εθνική οδό Λαμίας-Άμφισσας, κατά περιόδους επικρατεί έντονη χιονόπτωση και σε ορισμένες περιπτώσεις η τροχαία προχωράει σε διακοπή της κυκλοφορίας των φορτηγών, έτσι ώστε τα εκχιονιστικά μηχανήματα, να ανοίξουν τον δρόμο από το χιόνι ρίχνοντας αλάτι, ενώ στη συνέχεια επιτρέπουν και πάλι την κυκλοφορία των οχημάτων.


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software