Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών και όπλων

Εξαρθρώθηκε μεγάλη σπείρα ναρκωτικών και όπλων

Δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών και όπλων σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων μελών της εγκληματικής οργάνωσης που εξαρθρώθηκε σήμερα μετά από έρευνες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Βόλου.

Σύμφωνα με νεότερες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης διακινούσαν στην Αττική και διάφορες περιοχές του Βόλου τις ναρκωτικές ουσίες που έφερναν από την Τουρκία και την Αλβανία.

Οι έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 12 και 13 Φεβρουαρίου σε Βόλο, Λάρισα, Αττική και Έβρο, οδήγησαν στη σύλληψη 17 μελών της εγκληματικής οργάνωσης, την οποία αποτελούσαν συνολικά 24 άτομα. Από αυτά τα 3 ήταν ηγετικά στελέχη και τα άλλα 21 είχαν περιφερειακό ρόλο.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης διενεργήθηκαν έρευνες σε 16 οικίες και οχήματα των μελών της οργάνωσης, κατά τις οποίες κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ποσότητες ηρωίνης και ναρκωτικών δισκίων, οχήματα, χρηματικά ποσά και μία καραμπίνα.

Η ποσότητα ηρωίνης που διακινήθηκε από τα μέσα του Νοεμβρίου του προηγούμενου έτους υπολογίζεται σε 3 κιλά τουλάχιστον, ενώ τα κέρδη της εγκληματικής οργάνωσης από την αγοραπωλησία της υπολογίζονται σε περίπου 120.000 ευρώ.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, η δραστηριότητα της εγκληματικής οργάνωσης ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2014 και μεταξύ των τριών αρχηγικών στελεχών περιλαμβάνεται και μία 37χρονη γυναίκα.

Δύο από τα περιφερειακά μέλη της συντόνιζαν τη διακίνηση των ναρκωτικών μέσα από το Κατάστημα Κράτησης του Αγίου Στεφάνου Πάτρας, στο οποίο ήταν έγκλειστοι. Ο ένας από τους αυτούς μετά την αποφυλάκισή του, εντατικοποίησε την παράνομη δραστηριότητα του.Powered by TUODY Software