Στην κατάψυξη η Β. Ελλάδα, χιόνι στη Θεσσαλονίκη

Στην κατάψυξη η Β. Ελλάδα, χιόνι στη Θεσσαλονίκη
Χιονοπτώσεις σημειώνονται, από νωρίς το πρωί, στους νομούς Χαλκιδικής, Σερρών και Κιλκίς, χωρίς να προκαλούν -μέχρι στιγμής- προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στους οδικούς άξονες - ενώ οι ορεινές περιοχές έχουν "ντυθεί" στα... άσπρα.

Στο Κιλκίς, όπως και στον Πολύγυρο Χαλκιδικής, καταγράφεται ελαφρά χιονόπτωση. Αντίθετα, στην ορεινή Χαλκιδική, όπως και στην Καστανιά (νομός Ημαθίας) σημειώνεται έντονη χιονόπτωση.

Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Σερρών κατευθύνθηκαν προς τους επαρχιακούς δρόμους Σερρών - Ορεινής και Σερρών - Βροντούς, προκειμένου να τους καθαρίσουν για να διευκολύνουν την κίνηση των οχημάτων, αλλά και να αποτρέψουν τυχόν αποκλεισμό των ορεινών χωριών.

Η χιονόπτωση είναι έντονη και στην πόλη των Σερρών, χωρίς ωστόσο να έχουν δημιουργηθεί -μέχρι στιγμής- προβλήματα. Όπως δήλωσε ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας στις Σέρρες Γιώργος Καραγιαννίδης, "μέχρι αυτή την ώρα η κατάσταση βρίσκεται υπό πλήρη έλεγχο, ενώ η Περιφερειακή Ενότητα Σερρών είναι σε ετοιμότητα".

Η δε θερμοκρασία, σε αρκετές περιοχές είναι πάνω από τους μηδέν βαθμούς Κελσίου (+ 6 βαθμοί στη Βέροια, τη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς και γύρω στους δύο βαθμούς Κελσίου σε Κοζάνη, Γρεβενά και Φλώρινα). Στους 6 βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 66% και συννεφιά, είναι η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη.

Στον ένα βαθμό Κελσίου, με υγρασία 93% και αίθριο καιρό, είναι η θερμοκρασία στην Έδεσσα, ενώ στους (-2) βαθμούς Κελσίου, με υγρασία 85% και χιονόπτωση, είναι η θερμοκρασία στον Πολύγυρο. Στον ένα βαθμό Κελσίου, με υγρασία 93% και χιονόπτωση, είναι η θερμοκρασία στην Καστοριά.

Χιόνι στην ΚαρδίτσαΑντιολισθητικές αλυσίδες χρειάζονται στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Αρναίας, (μέσω Χολομώντα) και τις επαρχιακές οδούς Παλαιοχωρίου - Μ.Παναγιάς (Χονδρό Δένδρο), Βαρβάρας - Ολυμπιάδας και Νεοχωρίου - Βαρβάρας.
Επίσης, στον νομό Πέλλας, αντιολισθητικές αλυσίδες είναι απαραίτητες στις επαρχιακές οδούς Κερασιάς - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας, από 20ο έως 25ο χλμ. και Άρνισσας - Χιονοδρομικό Κέντρο Βόρρας, από 9ο έως 25ο χλμ.

Χιόνι στη ΘεσσαλονίκηΜε αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων και στην επαρχιακή οδό Καστοριάς - Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από 18ο έως 28ο χλμ.

Σε πλήρη λειτουργία βρίσκονται τα χιονοδρομικά κέντρα Πισοδερίου και Ελατοχωρίου. Με μικρές αλλαγές στην λειτουργία των αναβατήρων στα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν, Σελίου, 3-5 Πηγαδίων και Βασιλίτσας. Το χιόνι είναι άφθονο στα περισσότερα κέντρα και διατηρείται σε άριστη κατάσταση καθώς οι θερμοκρασίες παραμένουν κάτω από το μηδέν.

Χωρίς προβλήματα γίνεται η πρόσβαση του κοινού. Με αλυσίδες σε όλη τη διαδρομή από Κερασιά προς χιονοδρομικό κέντρο Καιμακτσαλάν.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software