Χαρταετός με βροχές, χιόνια και συννεφιά

Χαρταετός με βροχές, χιόνια και συννεφιά
Κατά τόπους βροχές, συννεφιά και καλές για την εποχή θερμοκρασίες συνθέτουν το "σκηνικό" του καιρού σε όλη τη Βόρεια Ελλάδα, με τα προβλήματα των προηγούμενων ημερών, τα οποία προκλήθηκαν από τον χιονιά, να έχουν περιοριστεί.

Ωστόσο, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία από το απόγευμα αναμένονται τοπικές καταιγίδες.

Την Καθαρά Δευτέρα, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν αρχικά σε όλη τη χώρα. Χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά (από 1000 μέτρα). Σταδιακά από το απόγευμα τα φαινόμενα σε όλα τα δυτικά θα ασθενήσουν και μέχρι αργά τη νύχτα και στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές.
 
Την Τρίτη οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν αρχικά στις ανατολικές και νότιες νησιωτικές περιοχές αλλά μέχρι το μεσημέρι θα ασθενήσουν.

Aντιολισθητικές αλυσίδες απαιτούνται για τους οδηγούς που θα μεταβούν στο χιονοδρομικό κέντρο Βόρρας στην Πέλλα και όσους μετακινηθούν στις επαρχιακές οδούς Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), Καρδίτσας – Αρτας (θέση Τύμπανος), από 13ο έως 61ο χλμ και Μουζακίου – Στεφανιάδας (θέση Αγ.Νικόλαος) από 10ο έως 22 χλμ.

Επίσης, λόγω υπερχείλισης των υδάτων, διεκόπη η κυκλοφορία στις διαβάσεις ποταμών Λίσσου (περιοχή Αγ.Μαρίνας Ιμέρου) στη Ροδόπη και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτήριες οδούς.

Λόγω βλαβών από υπερκάλυψη υδάτων των γραμμών του ΟΣΕ διεκόπη η σιδηροδρομική συγκοινωνία από Αλεξανδρούπολη έως Ορμένιο και η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία μέχρι συνεργεία του ΟΣΕ να αποκαταστήσουν την ομαλή λειτουργία των δρομολογίων.

Τέλος, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος θα παραμείνει κλειστό για μεγάλο χρονικό διάστημα η επαρχιακή οδός Λειψυδρίου – Φαναρίου (διάβαση Ξηρόμερου) στο Κιλκίς.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software