Την άσκηση "Πυρπολητής" παρακολούθησε ο ΥΕΘΑ

Την άσκηση "Πυρπολητής" παρακολούθησε ο ΥΕΘΑ
Την πλήρη ικανοποίησή του για το επίπεδο επιχειρησιακής ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, παρακολουθώντας την άσκηση «Πυρπολητής 1/15» που διεξήχθη σε πολλαπλά μέτωπα με την ενεργοποίηση του συνόλου της δύναμης ταχείας αντίδρασης.

Ο κ. Καμμένος μετέβη με ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού στα Μέγαρα, απ' όπου αναχωρούσαν μονάδες που συμμετείχαν στην άσκηση.

Στη συνέχεια πήγε σε σημείο όπου διεξαγόταν επιχείρηση ανακατάληψης νήσου και στην οποία συμμετείχαν συνδυασμένα, προσωπικό και μέσα του Στρατού Ξηράς, του Πολεμικού Ναυτικού, της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ειδικών Δυνάμεων.

Ο υπουργός συνεχάρη το σύνολο των συμμετεχόντων στην άσκηση. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος και ο αρχηγός ΓΕΣ, αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.

Προβλήματα σε καινούρια ελικόπτερα

Μιλώντας νωρίτερα στο Mega, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος, αναφερόμενος στη λίστα με τις μεταρρυθμίσεις που εστάλη στους αρμόδιους αξιωματούχους της ΕΕ και του ΔΝΤ.

Ο κ. Ήσυχος μίλησε και για «ξεσκόνισμα» όλων των συμβάσεων για τα εξοπλιστικά.

Ανέφερε ότι δόθηκε εντολή να καθηλωθούν στο έδαφος 11 καινούργια ελικόπτερα NH-90 που παρελήφθησαν πρόσφατα, γιατί παρουσίασαν μικροπροβλήματα.

«Είναι η υπόθεση των ελικοπτέρων των ΝΗ90 που παραλαμβάνουμε από το 2009 και μετά και τα οποία έχουν πολλά προβλήματα στην κατασκευή και έχουν δοθεί πάρα πολλά χρήματα για την αγορά αυτών των ελικοπτέρων», τόνισε και ειδικά για την υπόθεση των NH-90, είπε πως θα αρχίσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με την κατασκευάστρια εταιρεία, γιατί απομένει να παραλάβουμε ακόμα εννέα σκάφη.

«Ήδη έχουμε πληρώσει 590 εκατομμύρια και απομένουν να καταβάλουμε αλλά 110» συμπλήρωσε.
Powered by TUODY Software