Απαλλαγή Κασιδιάρη για την επίθεση στην Κανέλλη

Απαλλαγή Κασιδιάρη για την επίθεση στην Κανέλλη
Απαλλάχθηκε για την επίθεση σε βάρος της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο ο προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Το δικαστήριο με την απόφασή του, μετέτρεψε την πράξη της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε απλή σωματική βλάβη και ακολούθως διέταξε να παύσει η ποινική δίωξη καθώς για το συγκεκριμένο αδίκημα θα έπρεπε να είχε υποβληθεί έγκληση από τη Λιάνα Κανέλλη.

Η απόφαση του Δικαστηρίου υιοθέτησε ουσιαστικά την πρόταση του Εισαγγελέα, ο οποίος ζήτησε την απαλλαγή με παύση της ποινικής δίωξης του βουλευτή της Χρυσής Αυγής.

Όπως ανέφερε, «οι κινήσεις του δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη. Ο ορθός Νομικός χαρακτηρισμός είναι αυτός της απλής σωματική βλάβης η οποία όμως για να διωχθεί χρειάζεται έγκληση από το θύμα εντός 3 μηνών. Προτείνω να παύσει η ποινική δίωξη».

Ο Εισαγγελικός λειτουργός χαρακτήρισε απαράδεκτη την πράξη του Ηλία Κασιδιάρη και ανέφερε πως «έπρεπε ως βουλευτής και ως άνδρας να συγκρατηθεί. Η συμπεριφορά του δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση. Και ο ίδιος αναγνώρισε ότι η αντίδραση του δεν ήταν η δέουσα. Επιχείρησε τουλάχιστον 3 χτυπήματα, το ένα βρήκε στόχο. Αλλά για να ορίσουμε την πράξη νομικά έχει σημασία ο τρόπος. Το χτύπημα δεν ήταν ίσιο. Οι κινήσεις δεν είχαν σκοπό τη βαριά σωματική βλάβη».

* Προσοχή, ο χρυσαυγίτης Κασιδιάρης δεν αθωώθηκε, όπως λαθεμένα έγινε αντιληπτό από τους ομοϊδεάτες του και από κάποια ΜΜΕ, αλλά απαλλάχθηκε της κατηγορίας αφού παύθηκε η ποινική δίωξη. Η επισήμανση είναι απαραίτητη προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

http://admin.nooz.gr/Uploads/Kanelli3432.jpgΔηλώσεις Κανέλλη


«Η λέξη αθώος δεν ακούστηκε μέσα στο Δικαστήριο» ανέφερε η Λ. Κανέλλη, σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της δίκης.

Επισήμανε ότι «ο ελληνικός λαός πρέπει να καταλάβει ποιοι είναι οι στόχοι της Χρυσής Αυγής» και μίλησε για πολιτική καταδίκη της Χρυσής Αυγής.

Ρωτήθηκε για το αποτέλεσμα της δίκης, με απαλλαγή λόγω παύσης της ποινικής δίωξης, το οποίο πιθανότατα θα ήταν διαφορετικό αν η ίδια είχε μηνύσει τον Κασιδιάρη, και απάντησε ότι δεν ήταν στις προθέσεις της να το κάνει.

Επανέλαβε δε ότι αποφάσισε να δηλώσει παράσταση Πολιτικής Αγωγής μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Νωρίτερα κατά την ανακοίνωση της απόφασης της, η πρόεδρος του δικαστηρίου απευθυνόμενη στον Ηλία Κασιδιάρη χαρακτήρισε απαράδεκτη την συμπεριφορά του. «Έπρεπε να ζητήσετε μια συγνώμη» είπε η δικαστής, ενώ ανέφερε: «Το δικαστήριο δεν δικάζει με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, αλλά με τα πραγματικά περιστατικά. Το αδίκημα που διαπράξατε ήταν απλή σωματική βλάβη και παύει η δίωξη σε βάρος σας».

Η κατάθεση της Κανέλλη

«Δεν θέλησα να κάνω μήνυση στον Ηλία Κασιδιάρη, γιατί από μόνη της η πράξη του είναι εξευτελιστική» κατέθεσε στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο η βουλευτής του ΚΚΕ.

Η βουλευτής ξεκίνησε να καταθέτει στη δίκη για το «χαστούκι Κασιδιάρη» μέσα σε κατάμεστη αίθουσα, περιγράφοντας όσα συνέβησαν στο στούντιο του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1 το πρωί της 7ης Ιουνίου 2012.

Η μάρτυρας κατέθεσε πως δέχθηκε τέσσερις μπουνιές από τον Κασιδιάρη ο οποίος, όπως είπε στο δικαστήριο, ήταν εκτός ελέγχου με αφορμή αιτιάσεις της Ρένας Δούρου για δικαστικές του εκκρεμότητες.

Κατέθεσε επίσης πως εξαιτίας των χτυπημάτων που είχε δεχθεί τότε από τον προσωρινά κρατούμενο για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής βουλευτή, επιδεινώθηκε η κατάσταση της υγείας της.

Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκανε να μείνει όρθια, μόλις ο Κασιδιάρης την χτύπησε: «Προσπάθησα να μην πέσω κάτω. Δεν ήθελα να γίνω ρεζίλι…». Όπως ανέφερε η βουλευτής στο δικαστήριο: «Ήμουν ένας άνθρωπος σε πλήρη οδύνη. Δεν θέλησα να κάνω μήνυση γιατί από μόνη της η πράξη είναι εξευτελιστική».Διακοπή λόγω γιούχας

Η δίκη διεκόπη για λίγη ώρα καθώς συγκεντρωμένοι προς συμπαράσταση του κατηγορούμενου αποδοκίμασαν την κ. Κανέλλη τη στιγμή που αυτή απάντησε στη συνήγορο υπεράσπισης όταν την αποκάλεσε «πρώιμη κομουνίστρια».

Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε στη δικηγόρο ότι «οι κομμουνιστές, παλιοί και καινούργιοι ορθώνουν ανάστημα στον φασισμό», απάντηση που προκάλεσε έντονες αποδοκιμασίες και βαρείς χαρακτηρισμούς σε βάρος της κ. Κανέλλη από τους υποστηρικτές του κατηγορουμένου.

Με την έναρξη της διαδικασίας, το δικαστήριο απέρριψε ένσταση που υπέβαλε η πλευρά του κατηγορουμένου περί ακυρότητας του κατηγορητηρίου επειδή, όπως είπε, δεν προηγήθηκε άρση ασυλίας για την πράξη που καλείται να λογοδοτήσει.

http://admin.nooz.gr/Uploads/Kasidiaris_Apolg2.jpg

Κατάθεση Παπαδάκη


«Ενισχύσεις από τον αρχηγό» ζητούσε ο Κασιδιάρης τηλεφωνικά, αμέσως μετά το επεισόδιο στο στούντιο, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο Γ. Παπαδάκης, «οικοδεσπότης» της εκπομπής.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε ότι αμέσως μετά το περιστατικό, όπως του είπαν οι συνεργάτες του, ο κατηγορούμενος υπό απειλές, που εκτόξευε, προσπάθησε να φύγει από τον χώρο, φωτογραφίζοντας παράλληλα συντελεστές της εκπομπής.

Αναφερόμενος στα χτυπήματα που μπροστά του είχε δεχθεί «ζωντανά» η κ. Κανέλλη, κατέθεσε ότι ήταν πολύ έντονα χωρίς να μπορεί να προσδιορίσει επακριβώς αν επρόκειτο για χαστούκια ή γροθιές.

Μάλιστα, σε σχετική ερώτηση της Έδρας, απάντησε: «Ήταν έντονα. Το χέρι ήταν ελαφρά κλεισμένο. Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό. Κάποιο χτύπημα πήγε στον αέρα».

Στην κατάθεσή του ο αρχισυντάκτης της εκπομπής Αντώνης Παπαδάκης, είπε ότι μόλις είδε το περιστατικό από το «κοντρόλ» κατέβηκε αμέσως στο πλατό.

Όπως ανέφερε στον διάδρομο, είδε τον Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος στην προσπάθειά του να φύγει χτυπούσε με τον αγκώνα του όποιον συναντούσε.


ΚΚΕ

«Η απόφαση του δικαστηρίου για την τραμπούκικη επίθεση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλ. Κασιδιάρη, στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη - παρά το ότι το δικαστήριο δέχτηκε την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης - αποτελεί πρόκληση. Συμβάλει στη δημιουργία και ενίσχυση κλίματος ανοχής απέναντι στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής» επισημαίνει σε σχόλιό του, το ΚΚΕ καταλήγοντας «παραμένει η αναγκαιότητα της απομόνωσης της εγκληματικής Χρυσής Αυγής από το λαό και τη νεολαία, με την οργανωμένη πάλη τους».

ΠΑΣΟΚ

Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, για την απαλλαγή Κασιδιάρη, έκανε το ακόλουθο σχόλιο: Αυτοκτονική για την δημοκρατία μας η απαλλαγή Κασιδιάρη για τον δημόσιο προπηλακισμό της βουλευτού κ. Λιάνας Κανέλλη. Τι μήνυμα στέλνεται προς τους κάθε λογής θρασύδειλους φασίστες;

Δούρου


Την δική της αντίδραση στη δικαστική απόφαση είχε η Ρένα Δούρου, μία εκ των πρωταγωνιστριών του επεισοδίου.

«Τα γεγονότα είναι ξεροκέφαλα και έχουν καταγραφεί για την Ιστορία από τις τηλεοπτικές κάμερες. Παραμένουν εγγεγραμμένα στη συλλογική συνείδηση χωρίς να παραγράφονται ποτέ» τόνισε.

«Όπως άλλωστε δεν παραγράφονται ποτέ τα ζητήματα ήθους και πολιτικής ηθικής σε μια Δημοκρατία» πρόσθεσε και κατέληξε: «Τα γεγονότα είναι υπαρκτά και θα εγκαλούν για πάντα τις συνειδήσεις».


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software