Λιάνη: Γιατί θα έκανε χαρακίρι ο Ανδρέας

Λιάνη: Γιατί θα έκανε χαρακίρι ο Ανδρέας

Μία συνέντευξη που θα συζητηθεί έδωσε η χήρα του Ανδρέα Παπανδρέου.

Στην ερώτηση εάν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε προβλέψει τι θα επακολουθήσει στην Ελλάδα, απάντησε ότι είχε προβλέψει πολλά, αλλά "βεβαίως δεν μπορούσε να προβλέψει ότι θα έρθει στην εξουσία ο γιος του, γιατί ήταν πραγματικά απρόβλεπτο", ούτε όμως ότι θα βάλει ο ίδιος τη χώρα στο μνημόνιο.

"Αυτό εάν το προέβλεπε νομίζω ότι θα είχε κάνει χαρακίρι" είπε χαρακτηριστικά.

Όμως, απάντησε θετικά στο εάν ο ιστορικός ηγέτης του ΠΑΣΟΚ είχε προβλέψει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα διέλυε το κόμμα. Επικαλέστηκε μάλιστα συνέντευξη του Ανδρέα στην εφημερίδα Τα Νεα, όπου σχολιάζοντας τη διαδοχή του είχε δηλώσει ότι η τρίτη γενιά Παπανδρέου θα ήταν καταστροφική.

"Ήξερε, γιατί ήξερε και τον Γιώργο. Ό,τι του έστελνε ως υπουργός, τσαλακωνόταν και πεταγόταν στο καλάθι των αχρήστων. Υπήρξαν ομηρικοί καυγάδες σπίτι. Δεν μπορούσε να τον φανταστεί ηγέτη της Ελλάδας", πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τη Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου, "ο Ανδρέας έβαζε τον Γιώργο Παπανδρέου στην κυβέρνηση εξαιτίας οικογενειακών πιέσεων". Όπως είπε, "πιέσεις δεχόταν και για τον Νίκο".

Ο Ανδρέας Παπανδρέου δεν ήθελε τον Κώστα Σημίτη για διάδοχό του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε η χήρα του ιδρυτή του κόμματος, η οποία ισχυρίστηκε ότι "το δαχτυλίδι δεν δόθηκε από το Ωνάσειο αλλά από άλλα κέντρα εξουσίας".

"Μια μέρα που είχε πυρετό και ανένπεε με τη μάσκα του οξυγόνου μου είπε φώναξε μου τον Λαλιώτη. Κατέβασε τη μάσκα του οξυγόνου και είπε στον Λαλιώτη: Φρόντισε το κόμμα να μην πάει στον Σημίτη. Ο Λαλιώτης του είπε "ναι πρόεδρε" και έφυγε. Δεν τον ξανάδε ποτέ".

Οι αποκαλύψεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί. Υποστήριξε πως όταν ο Θόδωρος Πάγκαλος ήταν υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων, κόντρα στον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε σκεφτεί να του δώσει το "δαχτυλίδι", αλλά η συμπεριφορά του πρώην υπουργού ενόχλησε τον Παπανδρέου και έτσι "έχασε" την κούρσα της διαδοχής.

Ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε επίσης θυμώσει πολύ με τη δήλωση του Πάγκαλου πως "η Γερμανία είναι ένας γίγαντας με πήλινα πόδια".

Τόνισε ακόμα πως δεν υπάρχει πια ΠΑΣΟΚ: "Είναι ένα αντεθνικό, αντιλαϊκό, απόκομμα ντροπής που φέρει μόνο το όνομα και όχι τη χάρη του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου", ενώ συμπλήρωσε ότι οι τρεις πρόεδροι μετά τον Ανδρέα Παπανδρέου κατέστρεψαν το κόμμα.

"Σημίτης και Γιώργος έχουν έναν κοινό: Μισούσαν τον Ανδρέα. Ο Βενιζέλος κι αυτός σε ένα μεγάλο βαθμό".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software