Απειλές από τον Λαγό της Χ.Α. καταγγέλλει η Κανέλλη

Απειλές από τον Λαγό της Χ.Α. καταγγέλλει η Κανέλλη

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη κατήγγειλε ότι δέχτηκε φραστική απειλή από το βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Γιάννη Λαγό έξω απο την αίθουσα της Βουλής όπου εξελισσόταν η συνεδρίαση της Μόνιμης Επιτροπής Σωφρονιστικού Συστήματος και Λοιπών Δομών Εγκλεισμού.

Η Λιάνα Κανέλλη ανέφερε ότι ο κ. Λαγός της είπε: «θα σε δω στο Δικαστήριο, να δω πως θα φύγεις», ενώ ευχαρίστησε τους δύο βουλευτές, οι οποίοι ακούγοντας θόρυβο, βγήκαν από την αίθουσα και την στήριξαν.

Πως εκτυλίχθηκε το περιστατικό


Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής
, ο Λαγός αναφέρθηκε στην ιδιότητα του υπόδικου, καθώς έως πρόσφατα ήταν προφυλακισμένος.

Η κ. Κανέλλη επεσήμανε πως «δεν είμαστε όλοι εδώ μέσα με την ιδιότητα του υποδίκου» και εξήλθε από την αίθουσα.

Ο χρυσαυγίτης βουλευτής την ακολούθησε εκτός της αιθούσης στους διαδρόμους της Βουλής.

Δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ένας της ΝΔ (Μανιός, Σμίας και Κυριαζίδης) τον εμπόδισαν να την πλησιάσει, αλλά ακολούθησε λεκτική αντιπαράθεση, στην οποία ο Γ. Λαγός της είπε:

«Σε είδα και σήμερα στη δίκη της Χρυσής Αυγής».


«Ναι, ήμουν»
, απάντησε η βουλευτής του ΚΚΕ.

«Να δεις πώς θα φύγεις»
είπε ο υπόδικος χρυσαυγίτης.

«Με απειλείς;»
, ρώτησε η Κανέλλη.

«Ναι σε απειλώ, τι θα πεις, ότι σου έδωσα κανένα χαστούκι; Να μου κάνεις και εμένα μήνυση»,
απάντησε.

«Μήνυση δεν έκανα ούτε στον Κασιδιάρη, θα κάνω σε εσένα;»
ανταπάντησε η Κανέλλη.

Στο περιστατικό αναφέρθηκε η πρόεδρος της Επιτροπής, Βασιλική Κατριβάνου. «Χαίρομαι πάρα πολύ που κάποιοι συνάδελφοι βγήκαν έξω και υπερασπίσθηκαν συναδέλφους βουλευτές» είπε.

«Η δίκη της Χρυσής Αυγής είναι σημαντική για τη Δημοκρατία. Δεν μπορούμε να δεχθούμε να μας απειλούν μέσα στη Βουλή μέλη της εγκληματικής οργάνωσης που είναι υπόδικοι απειλώντας μας», είπε και πρόσθεσε πως «είναι καίρια δίκη για τη δημοκρατία και ενάντια στο νεοναζισμό και πρέπει να λάβει μέτρα όλο το Κοινοβούλιο ενάντια σε τέτοιες απειλές».

Αντίδραση Λαγού


Μία εντελώς διαφορετική εκδοχή έδωσε ο Γ. Λαγός. Υποστήριξε ότι η αναφορά του προς την Λ. Κανέλλη ήταν σε ήπιο τόνο και πως εκείνη άρχισε να φωνάζει. «Αυτά που λέει είναι ψευδέστατα. Της είπα ότι στο δικαστήριο θα ακουστεί η αλήθεια», δήλωσε ο χρυσαυγίτης βουλευτής.

Αρνήθηκε να καταδικάσει η Κωνσταντοπούλου


Το θέμα έλαβε διαστάσεις καθώς η κ. Κατριβάνου το έθεσε και στην Διάσκεψη των Προέδρων, όπου το ΚΚΕ ζήτησε να υπάρξει πολιτική καταδίκη του βουλευτή της Χ.Α., πρόταση με την οποία συντάχθηκαν η ΝΔ, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ωστόσο παρέπεμψε το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, πρόταση με την οποία συντάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Καραθανασόπουλος, τόνισε ότι η Πρόεδρος -όταν τέθηκε το θέμα της πολιτικής καταδίκης- είπε ότι «η Διάσκεψη των Προέδρων δεν είναι δικαστήριο» και ότι «αν θέλει η κυρία Κανέλλη να κάνει μήνυση», καθώς κανείς από τους πρωταγωνιστές του επεισοδίου δεν ήταν εκεί για να ενημερώσει την Διάσκεψη για το τι πραγματικά διημείφθη.

Η αντίδραση του εκπροσώπου του ΚΚΕ ήταν έντονη και ζήτησε να τεθεί η πρότασή του σε ψηφοφορία, αλλιώς θα αποχωρούσε κάτι που τελικώς έπραξε.

Τελικά, το περιστατικό, μετά την άρνηση Κωνσταντοπούλου- Νικολόπουλου, παραπέμπεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Οι διάλογοι


Κουτσούκος: Εσείς δεν θα το καταδικάσετε; Δεν θα πάρετε θέση;

Κωνσταντοπούλου: Πήρα θέση.

Κουτσούκος: Ποια θέση πήρατε; Τι κάνετε τώρα, καλύπτετε τη Χρυσή Αυγή;

Καραθανασόπουλος (ΚΚΕ): Να γίνει ψηφοφορία (υπενθύμισε την υπόθεση Στύλιου, την οποία είχε καταδικάσει ο Μεϊμαράκης)

Κωνσταντοπούλου: Η Διάσκεψη των Προέδρων δεν είναι δικαστήριο. Αν θέλει να κάνει μήνυση η Κανέλλη, δεν είναι κανένας από τους πρωταγωνιστές εδώ

Καραθανασόπουλος: Αυτά που κάνεις είναι απαράδεκτα. Πρέπει να κάνουμε ψηφοφορία για πολιτική καταδίκη 

Κωνσταντοπούλου: Η συμπεριφορά σας είναι αντικοινοβουλευτική

Καραθανασόπουλος: Αν θέλεις τιμώρησε με.

http://www.nooz.gr/image.ashx?fid=712706


Για αδιανόητη σπέκουλα του ΚΚΕ, έκανε λόγο η Ζωή Κωνσταντοπούλου, για να λάβει την απάντηση της βουλευτού του ΚΚΕ, Δ. Μανωλάκου: Το ΚΚΕ σας αποκαλύπτει και αυτό σας πονάει.

Ανακοίνωση ΚΚΕ


Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει την τραμπούκικη συμπεριφορά του υπόδικου βουλευτή της εγκληματικής ναζιστικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, για τις απειλές που εκτόξευσε σήμερα κατά της βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνας Κανέλλη για την παρουσία της ως μάρτυρα στη δίκη της ΧΑ.

Καταγγέλλει επίσης τη στάση της Προέδρου της Βουλής, η οποία με την συμπεριφορά της έδωσε κάλυψη σε αυτή την τραμπούκικη συμπεριφορά, καθώς αρνήθηκε η διάσκεψη των προέδρων να συζητήσει και να καταδικάσει το συγκεκριμένο περιστατικό, «παραπέμποντάς το στην επιτροπή δεοντολογίας της Βουλής».

Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στη διάσκεψη των προέδρων και αποχώρησαν από την συνεδρίασή της.

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που η πρόεδρος της βουλής καλύπτει και εξωραΐζει την ΧΑ, η κυβέρνηση και η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ οφείλουν να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο περιστατικό.

ΣΥΡΙΖΑ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Φίλης δήλωσε:

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκασε απερίφραστα τις προκλήσεις του βουλευτή της Χρυσής Αυγής για τις οποίες ενημερώθηκε η Διάσκεψη από την Βασιλική Κατριβάνου.

Τόσο η Πρόεδρος της Βουλής όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ επιμείναμε ότι πέρα από την αυτονόητη καταδίκη της συμπεριφοράς του βουλευτή επιβάλλεται η διερεύνηση των συμβάντων μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας ώστε με τον δέοντα τρόπο να αποδοθούν ευθύνες.

Δεν προσφέρει στην αναγκαία δημοκρατική επαγρύπνηση μία προσπάθεια μικροκομματικής εκμετάλλευσης του θέματος. Όλοι καταδικάζουμε και είναι λάθος κάποιοι να θέλουν να θέσουν την Χρυσή Αυγή ως διαιτητή πολιτικών συμπεριφορών.

Ποτάμι

Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χυδαία αλλά και ανάρμοστη επίθεση σε βουλευτή του κοινοβουλίου, αναφέρει Το Ποτάμι. «Θεωρούμε απορίας άξιο ότι το προεδρείο αντέδρασε ήπια στην επίθεση αυτή και δεν θέλησε να καταδικάσει η διάσκεψη πολιτικά την ενέργεια αυτή. Το πρόσχημα για να παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας δεν πείθει».

ΠΑΣΟΚ


Από το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Καταδικάζουμε την επίθεση και τις ωμές απειλές του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Λαγού, κατά της βουλευτού του ΚΚΕ κ. Λιάνας Κανέλλη στους διαδρόμους του κοινοβουλίου στο περιθώριο της συνεδρίασης της επιτροπής για το Σωφρονιστικό Σύστημα.

Το λυπηρό και περισσότερο ανησυχητικό γεγονός το οποίο και καταγγέλλουμε είναι η προσπάθεια που κατέβαλε η Πρόεδρος της Βουλής κα Κωνσταντοπούλου, κατά τη συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων να μην πάρει θέση τόσο η ίδια όσο και η Διάσκεψη και να μην καταδικάσουν την ωμή επίθεση του υπόδικου Χρυσαυγίτη Βουλευτή, παραπέμποντας το θέμα στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Η εμμονή της Προέδρου της Βουλής- παρά τις αντιδράσεις και τις επανειλημμένες εκκλήσεις των εκπροσώπων του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ, της ΝΔ και του Ποταμιού- να μην υπάρξει όπως είχε συμβεί σε ανάλογες περιπτώσεις στο παρελθόν, κατηγορηματική καταδίκη του περιστατικού, επιβεβαιώνει δυστυχώς την θέση μας για ιδιότυπη και άκρως επικίνδυνη για τη δημοκρατική λειτουργία του Κοινοβουλίου, στάση της κα. Κωνσταντοπούλου.

Για μια ακόμη φορά καλούμε το ΣΥΡΙΖΑ να πάρει ξεκάθαρη θέση για τις προκλητικές απόψεις της κα. Κωνσταντοπούλου που πλήττουν βάναυσα τη Δημοκρατία και αφήνουν στο απυρόβλητο τη δράση των Νεοναζί στο κοινοβούλιο.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software