Χρυσοχοΐδης: Ώρα για έντιμο θάνατο του ΠΑΣΟΚ

Χρυσοχοΐδης: Ώρα για έντιμο θάνατο του ΠΑΣΟΚ
"Είναι ώρα να δώσουμε ένα έντιμο τέλος στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.", δήλωσε με νόημα στον βήμα fm ο πρώην υπουργός Μιχ. Χρυσοχοΐδης, ερωτηθείς για τις πολιτικές εξελίξεις στο κόμμα ενόψει και του συνεδρίου. Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι είναι η στιγμή να συγκροτηθεί ένας νέος φορέας στην ευρύτερη προοδευτική παράταξη.

Διέψευσε, μάλιστα, κατηγορηματικά ορισμένα δημοσιεύματα, που τον φέρουν να σκέφτεται τη συνεργασία με τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον κ. Χρυσοχοΐδη είναι και τρία άλλα πρώην κυβερνητική στελέχη του ΠΑΣΟΚ., ο Γιώργος Φλωρίδης, ο Νάσος Αλευράς και ο Κώστας Καρτάλης, οι οποίοι με κοινή τους δήλωση, υπό τον τίτλο: "Να τολμήσουμε", παρεμβαίνουν για την πολιτική συγκυρία και το επικείμενο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ προτείνοντας την μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ και τη σύγκλιση ιδρυτικού συνεδρίου για τη συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα της προοδευτικής παράταξης.

Τα τρία στελέχη του ΠΑΣΟΚ στη δήλωσή τους επισημαίνουν óτι το ζητούμενο δεν είναι απλώς η συμφωνία με τους εταίρους, αλλά η διατύπωση ενός ολοκληρωμένου μεταρρυθμιστικού σχεδίου για την ανασυγκρότηση της χώρας.

"Η ανασύσταση της δημοκρατικής παράταξης δεν είναι επιβεβλημένη για τη διαιώνιση ενός από χρόνια φθαρμένου συστήματος. Αντίθετα, επιβάλλεται για τη δυνατότητά της να παρέχει στη χώρα ένα στρατηγικό σχέδιο ανασυγκρότησης και εξόδου από την κρίση", τονίζουν και παράλληλα εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για το χαρακτήρα και τους στόχους του επικείμενου συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ, το τριήμερο 5-7 Ιουνίου.

Αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι "το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε υπαρξιακό μεταίχμιο. Παραμένει ιδεολογικά αφοπλισμένο και πολιτικά εξαντλημένο, ενώ κινείται, τουλάχιστον δημοσκοπικά, στα όρια της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης.

Η απόφαση να διεξαχθεί το Συνέδριο σε αυτήν την εποχή της εθνικής αβεβαιότητας αποδεικνύει πως προσωπικοί σχεδιασμοί απειλούν να εκτρέψουν την κορυφαία εσωκομματική διαδικασία από αφετηρία μιας αναγκαίας ανασύστασης της παράταξης σε ένα ακόμη αδιέξοδο".

Αντίδραση ΠΑΣΟΚ

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ, σχολιάζοντας τις παραπάνω παρεμβάσεις στελεχών, διεμήνυσαν ότι το κόμμα έχει πάρει τις αποφάσεις του για τη διεξαγωγή ενός αξιακού - προγραμματικού Συνεδρίου, το οποίο θα εκλέξει και τα όργανα, όπως προβλέπεται από το καταστατικό και στις 14 Ιουνίου θα αναδείξει τον νέο Πρόεδρό του, με εκλογή από τη βάση και αυτά δεν αλλάζουν.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software