Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα φαρμακεία

Προς κλιμάκωση των κινητοποιήσεων στα φαρμακεία
Μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση με αφορμή την απελευθέρωση του δικτύου διανομής των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΥΣΥΦΑ) έστειλε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου,ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ), Κ. Λουραντος.

Η συνέντευξη δόθηκε στο πλαίσιο 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που πραγματοποιούν οι φαρμακοποιοί, ενώ ο κ. Λουραντος, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων, τονίζοντας χαρακτηριστικά, ότι "θα κάνουμε τα πάντα για να μην πάει ούτε ένα χάπι στα σούπερ μάρκετ".

Ωστόσο,όπως παραδέχτηκε,η τιμή των ΜΗΣΥΦΑ προβλέπεται να απελευθερωθεί από 1/1/2016, ανεξάρτητα από το χώρο διανομής τους, γεγονός που θα επιφέρει περαιτέρω επιβάρυνση στους πολίτες.

Είπε ότι όπου υπήρξε απελευθέρωση της τιμής τα αποτελέσματά διεθνώς είναι αρνητικά και επισήμανε ότι σύμφωνα με τον ΠΟΥ, "η απελευθέρωση της αγοράς των ΜΗΣΥΦΑ δεν έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τις τιμές τους". 

Ανέφερε, επίσης ότι "το δήθεν επιχείρημα της προσβασιμότητας με την πώληση των φαρμάκων και σε άλλα σημεία καταρρίπτεται γιατί με 10.800 φαρμακεία έχουμε το πυκνόμετρο δίκτυο με την καλύτερη διασπορά.

Υποστήριξε ότι την απελευθέρωση των συγκεκριμένων φαρμάκων επιδιώκει η φαρμακοβιομηχανία και ανέφερε ότι ο τζίρος αγγίζει τα 250 εκ ευρώ.

Με ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα σχολίασε δηλώσεις για "επιστροφή του στη ΝΔ" με αφορμή τη χθεσινή συνάντηση που είχε με στελέχη του κόμματος προκειμένου,όπως είπε,να τους ενημερωσει, για τα ΜΗΣΥΦΑ.

Ιδιαίτερα επιθετικός ήταν απέναντι στον πρώην υπουργό Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη, λέγοντας ότι "δεν μπορεί να καταλάβει ότι είμαι ανεξάρτητος, πάνω από κόμματα και υποστηρίζω μόνο τον κλάδο μου, μπορεί όμως να καταλάβει".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software