Αλλάζει ο καιρός, έρχονται βροχές και καταιγίδες

Αλλάζει ο καιρός, έρχονται βροχές και καταιγίδες
Αλλάζει το σκηνικό του καιρού καθώς η θερμοκρασία πέφτει σταδιακά και αναμένονται βροχές και καταιγίδες από το απόγευμα σε περιοχές της δυτικής Ελλάδας και τη Μακεδονία. Βροχερός καιρός σε περισσότερες περιοχές της χώρας, αναμένεται αύριο Τρίτη σύμφωνα με την ΕΜΥ.

Αναλυτικά για σήμερα προβλέπεται:

Σε Μακεδονία, Θράκη γενικά αίθριος καιρός. Στη Μακεδονία ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος αλλά από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές η καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία από 20 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρους όμβρους η καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στη Θεσσαλία και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, κυρίως ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες. Η θερμοκρασία από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος αλλά θα έχουμε λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στη βόρεια Κρήτη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με τη θερμοκρασία να κυμαίνεται από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Πρόσκαιρες αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μεγίστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι η καταιγίδες κυρίως τις απογευματινές ώρες στα ορεινά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη, στη δυτική, την κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν μεμονωμένοι όμβροι η καταιγίδες στα ορεινά.
 
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Powered by TUODY Software