Καταδίκη αλλοδαπών για την πορεία κατά του χρυσού

Καταδίκη αλλοδαπών για την πορεία κατά του χρυσού
Σε δεκαεπτά και σε δεκαοκτώ μήνες φυλάκισης, αντίστοιχα, καταδικάστηκαν δύο άνδρες και δύο γυναίκες, αλλοδαποί, οι οποίοι συμμετείχαν στην πορεία της «Beyond Europe» κατά της εξόρυξης χρυσού στη Χαλκιδική.

Εβδομήντα τέσσερα άτομα οδηγήθηκαν στην αστυνομία μετά τα γεγονότα και αφέθηκαν ελεύθεροι ως τα ξημερώματα, αφού σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για διατάραξη κοινής ειρήνης, όμως τέσσερις εξ’ αυτών κρατήθηκαν και οδηγήθηκαν στο αυτόφωρο μονομελές του Πολυγύρου, όπου και καταδικάστηκαν στις παραπάνω ποινές για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια.

«Οι δύο άνδρες, ένας Γάλλος και ένας Ιταλός, έδωσαν στοιχεία, αλλά αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, ενώ οι γυναίκες δεν έδωσαν κανένα στοιχείο. Η ποινή είχε ανασταλτικό χαρακτήρα για τους άνδρες.

Για τις γυναίκες η ποινή μετατράπηκε σε εξαγορά προς πέντε ευρώ ημερησίως, ενώ τέθηκε και ο όρος της καταβολής χιλίων ευρώ, ως εγγύηση, για να έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση τους.

Και οι τέσσερεις κρατούνται, καθώς έχει γίνει πρόταση διαδικασίας διοικητικής απέλασης και αναμένουμε να δούμε τι θα αποφασιστεί» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συνήγορος υπεράσπισης Κωνσταντίνα Κάσια.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software