ΛΑΕ: Ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική Σύσκεψη

ΛΑΕ: Ολοκληρώθηκε η Πανελλαδική Σύσκεψη
Με ομιλία του Παναγιώτη Λαφαζάνη έκλεισαν οι εργασίες της διήμερης Πανελλαδικής Σύσκεψης της Λαϊκής Ενότητας. Μίας σύσκεψης πλούσιας σε προβληματισμό, όπως τόνισε ο επικεφαλής της ΛΑΕ, στην οποία συμμετείχαν αντιπρόσωποι από περισσότερες από 200 οργανώσεις στην Ελλάδα.

Ο Π. Λαφαζάνης επανέλαβε την εκτίμησή του για ραγδαίες εξελίξεις που θα ανατρέψουν το πολιτικό σκηνικό πολύ γρήγορα, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να φέρει σε πέρας τις μνημονιακές επιλογές και ότι δεν μπορεί να περάσει την κατεδάφιση του ασφαλιστικού και των συντάξεων.

Προσέθεσε ότι ενώ Αλέξης Τσίπρας μετά τις εκλογές μίλαγε για κυβέρνηση 4ετίας, «τώρα παρακαλώ τη Γεννηματά και το Ποτάμι για εθνική συνεννόηση», και τόνισε ότι τώρα δεν πρέπει να αιφνιδιαστούμε.

Κλείνοντας ο Π. Λαφαζάνης αναφέρθηκε στα μέτωπα που πρέπει να ανοίξει από αύριο η ΛΑΕ στην κοινωνία και σημείωσε «να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες για τη ληστρική ανακεφαλαιοποίηση και την απώλεια δεκάδων δις, από τους Έλληνες φορολογούμενους».

Σύσκεψη συνδικαλιστών το Σάββατο

Το Σάββατο, με πρωτοβουλία της γραμματέως του τμήματος εργατικής πολιτικής έγινε σύσκεψη συνδικαλιστών, στην οποία συζητήθηκαν τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, όπως το ασφαλιστικό, η απελευθέρωση απολύσεων, το νέο μισθολόγιο στο Δημόσιο, αλλά και οι πλειστηριασμοί κ.ά. και οι πρωτοβουλίες της ΛΑΕ για ενημέρωση της κοινωνίας και συμβολή στην διοργάνωση αγώνων προκειμένου να σταματήσει η υλοποίηση των μέτρων.

Μίλησαν για «λεηλασία της κοινωνίας που μεθοδεύεται από την κυβέρνηση» και κοινή εκτίμηση ήταν ότι αυτή η πολιτική θα βρει αντίσταση από τον λαό που θα πυροδοτήσει νέες πολιτικές εξελίξεις. Ακόμη, συνεδρίασαν οι θεματικές ομάδες νεολαίας, δικαιωμάτων, ενέργειας και εκπαιδευτικών.
 
Επίσης, το Σάββατο, μετά την ομιλία του επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ο οποίος άνοιξε τις εργασίες της πανελλαδικής σύσκεψης, και τον χαιρετισμό του Μανώλη Γλέζου, διαβάστηκαν μηνύματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Κώστα Λαπαβίτσα, οι οποίοι λόγω άλλων υποχρεώσεων δεν μπόρεσαν να είναι παρόντες στη Σύσκεψη.

Μήνυμα Λαπαβίτσα

«Ο αγώνας για την  απαλλαγή της χώρας μας από τα Μνημόνια, η πάλη για την κοινωνική αλλαγή,  δε σταματάει όπου κι αν βρίσκεται ο καθένας μας» τόνισε στο μήνυμά του ο Κ. Λαπαβίτσας, ο οποίος αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας, ασκώντας σκληρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβερνητική πολιτική. Εκτίμησε ότι η ανατροπή της σημερινής πολιτικής κατάστασης δεν θα είναι γρήγορη και  ευθύγραμμη.

Αναφερόμενος στη ΛΑΕ, σημείωσε ότι αποτελεί  αχτίδα φωτός, συμπληρώνοντας πως «για να παίξει όμως θετικό ρόλο θα πρέπει να αλλάξει εκ  βάθρων» και αναφέρθηκε σε τέσσερα ζητήματα για τα οποία η συνδιάσκεψη πρέπει να  ετοιμάσει το έδαφος, ώστε να υπάρξει πρόοδος στο συνέδριο που έρχεται:

α) πρόγραμμα για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας  που θα είναι συνεκτικό, εφαρμόσιμο και πειστικό

β) πρόταση για την ανασύνταξη, τον εκδημοκρατισμό και  την αναπροσαρμογή της διεθνούς παρουσίας του ελληνικού κράτους

γ) οι προγραμματικές προτάσεις μας να διαμορφωθούν σε  στενή συνεργασία με όλες τις κοινωνικές δυνάμεις που μάχονται τα  Μνημόνια

δ) δημοκρατικές διαδικασίες, ζωντανή εσωτερική  συζήτηση, καινούργιο λόγο απαλλαγμένο από τα γνωστά στερεότυπα

«Με συμμετοχή στους αγώνες της κοινωνίας, εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας και  καθαρή σκέψη μπορούμε να απαλλάξουμε τη χώρα από τη θηλιά που την  πνίγει», κατέληξε ο Κ. Λαπαβίτσας.

Κωνσταντοπούλου: Κοινή δέσμευση να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού και της  κοινωνίας

«Παρά την απόσταση που μας χωρίζει, μας συνδέει και θα μας συνδέει πάντα  η κοινή μας δέσμευση να υπερασπιστούμε το δίκιο του λαού και της  κοινωνίας, να προασπίσουμε τα δικαιώματα της νεολαίας, να  αποκαταστήσουμε τη Δημοκρατία στον τόπο μας, να δώσουμε κάθε μάχη και  κάθε αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, μέχρι την τελική δικαίωση», ανέφερε στο μήνυμά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η κ. Κωνσταντοπούλου συμμετέχει σε διεθνές συνέδριο για το χρέος, που πραγματοποείται τις ίδιες ημέρες στη Βαρκελώνη. «Από κοινά αλλά και από διαφορετικά μετερίζια, ας πάρουμε όλες τις πρωτοβουλίες που απαιτούνται για να γίνει πραγματικά κυρίαρχος ο λαός  μας, να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή της η κοινωνία και να αποτινάξουμε  την τροϊκανή επιτροπεία, και την διαπλεκόμενη τραπεζική δεσποτεία» σημείωσε και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην πανελλαδική σύσκεψη της ΛΑΕ και «καλή μας αντάμωση στους δρόμους της αντίστασης του αγώνα, της αλληλεγγύης»

Αλαβάνος: Ρήξη με ΕΕ-Ευρωζώνη

Η συζήτηση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ, ενώ ανάμεσα σε αυτούς που πήραν τον λόγο ήταν ο Αλέκος Αλαβάνος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη αναγκαιότητα για ρήξη με ΕΕ-Ευρωζώνη και τόνισε τον πρωταγωνιστικό ρόλο της νέας γενιάς λέγοντας ότι στις πλάτες της πραγματοποιείται μια κυριολεκτική γενοκτονία, καταλήγοντας: «Η ελπίδα πρέπει να ξαναβρεί την δικιά της φλόγα. Η μεγάλη δυνατότητα για την Αριστερά είναι μπροστά μας και μπορούμε να την αξιοποιήσουμε».
Powered by TUODY Software