Σε Παγκράτι και Σεπόλια βρέθηκε DNA του Αμπαούντ

Σε Παγκράτι και Σεπόλια βρέθηκε DNA του Αμπαούντ
Σε δύο σπίτια στην Αθήνα βρέθηκαν ίχνη του "εγκεφάλου" των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής που επικαλείται στοιχεία της γαλλικής αστυνομίας με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ..

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, γενετικό αποτύπωμα του Αμπαούντ που εστάλη στις ελληνικές αρχές, μετά την εξόντωσή του σε προάστιο του Παρισιού, ταυτοποιήθηκε με "ορφανό" ίχνος DNA που υπήρχε καταχωρισμένο στη βάση δεδομένων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το συγκεκριμένο γενετικό αποτύπωμα είχε συλλεγεί από τα δύο διαμερίσματα που ερεύνησε τον περασμένο Ιανουάριο η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία σε Παγκράτι και Σεπόλια, στο πλαίσιο κοινής επιχείρησης Ελλάδας-Βελγίου για την εξάρθρωση πυρήνα τζιχαντιστών που προετοίμαζε επιθέσεις κατά αστυνομικών στόχων στο Βέλγιο.

Για τα ευρήματα της έρευνας έχουν ήδη ενημερωθεί, μέσω μόνιμων διαύλων επικοινωνίας, οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές της Γαλλίας και του Βελγίου που διεξάγουν έρευνες για το δίκτυο ισλαμιστών τρομοκρατών που αιματοκύλισε το Παρίσι το βράδυ της 13ης Νοεμβρίου. 

Το πρώτο από τα δύο κρησφύγετα βρισκόταν σε ισόγειο διαμέρισμα επί της οδού Αστερόπης 9 στο Παγκράτι και είχε ερευνηθεί από κλιμάκιο αστυνομικών της Αντιτρομοκρατικής τη 17η Ιανουαρίου. Είχαν προσαχθεί δύο αλλοδαποί, εκ των οποίων ο ένας εκδόθηκε στο Βέλγιο.

Το δεύτερο, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντοπίστηκε τη 19η Ιανουαρίου, στα Σεπόλια. Οι ένοικοι του διαμερίσματος είχαν προλάβει να διαφύγουν αφήνοντας πίσω τους αποτυπώματα αλλά και πλαστές, γαλλικές άδειες οδήγησης.

Με πληροφορίες από την Καθημερινή

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software