150.000 ευρώ για τα χαστούκια στο ΑΤ Ομόνοιας

150.000 ευρώ για τα χαστούκια στο ΑΤ Ομόνοιας
Πάνω από 150.000 ευρώ καλείται να πληρώσει το ελληνικό Δημόσιο σε δύο αλλοδαπούς που κακοποιήθηκαν και υπέστησαν εξευτελισμό από αστυνομικούς του τμήματος Ομονοίας, οι οποίοι μάλιστα είχαν καταγράψει σε βίντεο το "καψόνι" που είχαν κάνει, ανεβάζοντάς το και στο Youtube.

Το περιστατικό είχε συμβεί το 2007. Το βίντεο έδειχνε τον αξιωματικό υπηρεσίας να χτυπά έναν κρατούμενο και στη συνέχεια να διατάζει τους κρατούμενους να χτυπήσουν ο ένας τον άλλον. Είχε μάλιστα ονομάσει τους κρατούμενους "νούμερο 1" και "νούμερο 2" και όταν κάποιος άκουγε το "νούμερό" του έπρεπε να χτυπήσει.

Σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα, ο αρχιφύλακας προφυλακίστηκε και τελικά αποτάχθηκε.

Η αγωγή που κατέθεσαν οι κρατούμενοι, ο ένας από το Καζακστάν και ο άλλος από την Αλβανία, υποχρεώνει το Δημόσιο να τους αποζημιώσει με 70.000 ευρώ συν νόμιμο τόκο 6% το χρόνο.
 
Σύμφωνα με το Θέμα ο αρχιφύλακας ζήτησε συγγνώμη.

Υποστήριξε ότι ήθελε να "τιμωρήσει" τους δύο αλλοδαπούς, τους οποίους είχαν καταγγείλει για απόπειρα ληστείας.

"Έφεραν τους δύο ανθρώπους και μου είπαν ότι πήγαν να ληστέψουν την κυρία που ήταν από έξω. Την είδα και ήταν φοβισμένη. Οι κατηγορούμενοι φώναζαν, ούρλιαζαν, τους είπα να σταματήσουν και συνέχιζαν. Εκνευρίστηκα και τους είπα βουλώστε το στόμα σας. Συνέχισαν να με βρίζουν. Στιγμιαία έχασα την ψυχραιμία μου, τους χαστούκισα για να σπάσει ο τσαμπουκάς" δήλωσε στο δικαστήριο σύμφωνα με την παραπάνω πηγή.

Δείτε το βίντεο

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software