"Κανείς διορισμός, κανένα ρουσφέτι" λέει ο Σχινάς

"Κανείς διορισμός, κανένα ρουσφέτι" λέει ο Σχινάς
Επανέρχεται με νέα δήλωσή του στην "Αυγή" ο Γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος που τον κατήγγειλε πως διόρισε στο Δημόσιο τη μητέρα του, τον αδελφό του και μία φίλη του, αναφέροντας πως δεν πρόκειται για διορισμούς αλλά για αποσπάσεις.

Αναφέρει ο κ. Σχινάς:

"Το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο του Πρώτου Θέματος, που με αφορμή την οικογένεια μου επιχειρεί να χτυπήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και να δημιουργήσει την αίσθηση στη κοινή γνώμη πως εν τέλει είμαστε όλοι "το ίδιο" με υποχρεώνει να τοποθετηθώ για ένα ζήτημα κατ αρχήν πολιτικό το οποίο επιχειρείται να εμφανιστεί προσωπικό.

Οφείλουμε λοιπόν να επαναφέρουμε τον ορθό λόγο απέναντι στο λαϊκισμό, την σπέκουλα και την διαστρέβλωση της πραγματικότητας. (...)

Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν μερικά πράγματα. Οι μόνοι διορισμοί που ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να κάνει στο δημόσιο στον ένα χρόνο διακυβέρνησης του είναι οι απολυμένοι της κυβέρνησης Σαμαρά και αυτό μετά από αγώνες του λαού και σκληρή διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Από εκεί και πέρα, σε ό,τι αφορά τη συγκρότηση του αμιγώς κυβερνητικού μηχανισμού, οφείλω να είμαι ξεκάθαρος.

Θεωρώ προφανή και απολύτως θεμιτή την τοποθέτηση σε αυτόν, ανθρώπων που πιστεύουν στο πολιτικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ, το έχουν επεξεργαστεί, παλεύουν για αυτό και έχουν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα για να το φέρουν εις πέρας.

Τα ΦΕΚ τοποθέτησης προσώπων λοιπόν που οι δημοσιογράφοι της διαπλοκής έφεραν στο προσκήνιο και μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ονόματα μελών της οικογενείας μου δεν είναι τίποτα περισσότερο από τοποθετήσεις ορισμένου χρόνου και έχουν ημερομηνία λήξης την εκάστοτε εκλογική διαδικασία γιατί πολύ απλά πρόκειται για πολιτικές-μετακλητές θέσεις (οι οποίες έχουν μειωθεί κατά 25% από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ) και όχι για μόνιμους διορισμούς σε κάποια υπηρεσία ή οργανισμό.

Κανένας διορισμός λοιπόν, κανένα ρουσφέτι.

Είναι σαφές πως τον στενό κυβερνητικό σχεδιασμό καλούνται να υλοποιήσουν και να στηρίξουν άνθρωποι που χαίρουν της πολιτικής και προσωπικής εμπιστοσύνης του εκάστοτε υπουργού και του πρωθυπουργού. Εκτός εάν όσοι σήμερα καταγγέλλουν έχουν την απαίτηση να παραμείνουν οι δικοί τους ΕΚΛΕΚΤΟΙ στα κυβερνητικά επιτελεία την στιγμή που βάζουν τρικλοποδιές σε κάθε προσπάθεια της κυβέρνησης".
 
Παρέμβαση Σβίγγου


Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου σε παρέμβαση στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ είπε ότι ο γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιάσων Σχινάς Παπαδόπουλος δεν προέβη σε διορισμούς.

Ανέφερε ότι υπάρχει "ειδικός νόμος από το 1991 με βάση τον οποίο τοποθετούνται στα πολιτικά γραφεία των υπουργών και των υφυπουργών προσωρινοί μετακλητοί υπάλληλοι και ειδικοί σύμβουλοι. Πρόκειται για πολιτικές και όχι υπηρεσιακές θέσεις, προσλαμβάνονται από τους αντίστοιχους υπουργούς, η θητεία τους λήγει αυτοδικαίως με τη θητεία του υπουργού ή για οποιονδήποτε άλλο λόγο αποφασίσει ο υπουργός".

"Δεν πρόκειται για διορισμούς στο Δημόσιο, πρόκειται για προσωρινές θέσεις, όπου όλοι οι υπουργοί, από την ψήφιση αυτού του νόμου, διορίζουν άτομα της απόλυτης εμπιστοσύνης τους. Μπορώ να σας πω μάλιστα, ότι πολλοί από αυτούς δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ" είπε η κ. Σβίγκου.

"Έτσι όπως μιλάτε (περί διορισμών), φαίνεται σαν να έχουν προσληφθεί αυτοί οι άνθρωποι στο Δημόσιο, ενώ γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι τοποθετημένοι για το συγκεκριμένο χρονικό όριο της θητείας του υπουργού" ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι δεν έγινε καμία αναφορά στην επελθούσα μείωση, με νόμο από την πρώτη θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, του αριθμού των μετακλητών υπαλλήλων και των ειδικών συμβούλων που δικαιούνται τα υπουργεία κατά 25%", όπως ουδεμία αναφορά έγινε, όπως είπε, στο ότι "ο κ. Μητσοτάκης είχε 51 συμβούλους στο υπουργείο του" ενώ ανέφερε στην συνέχεια "και μιλάτε για δήθεν διορισμούς του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ;". 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software