Χιόνι, παγετός και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα

Χιόνι, παγετός και τσουχτερό κρύο σε όλη τη χώρα
Χιόνια και τσουχτερό κρύο προβλέπει η ΕΜΥ. Συγκεκριμένα σήμερα, θα έχουμε χιονοπτώσεις κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα με παγετό, κατά τόπους ισχυρό και ολικό στα κεντρικά και βόρεια.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη θα έχουμε λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες στα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας, την ανατολική και τη Θράκη με παροδικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από -05 έως 04 βαθμούς.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχή η χιονόνερο στα παραθαλάσσια και πεδινά και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά - ημιορεινά. Η θερμοκρασία από -01 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχή η χιονόνερο στα νότια παραθαλάσσια και πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια. Η θερμοκρασία από -02 έως 08 βαθμούς. Στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με βροχή η χιονόνερο και στην Κρήτη παροδικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα κατά τόπους αυξημένες με βροχή η χιονόνερο και στα βόρεια παροδικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια από 0 έως 07 και στα νότια από 04 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο στα νοτιότερα και ασθενείς χιονοπτώσεις στα υπόλοιπα, που βαθμιαία θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά. Η θερμοκρασία από 02 έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες στα ανατολικά του νομού με ασθενείς παροδικές χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από -03 έως 03 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο η ΕΜΥ προβλέπει στα βόρεια λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νοτιοδυτικά και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές. Χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά και ημιορεινά. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι κατά τόπους πρόσκαιρα ισχυρά.

Σταδιακή βελτίωση του καιρού τις βραδινές ώρες στα δυτικά.
Powered by TUODY Software