"Δώστε μου κάποιον να σκοτώσω" έλεγε ο Ρουπακιάς

"Δώστε μου κάποιον να σκοτώσω" έλεγε ο Ρουπακιάς
Προστασία για να καταθέσει στη δίκη της Χ.Α. αφού εδώ και δύο χρόνια δέχεται απειλές για τη ζωή του, ζητεί μάρτυρας της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα μιλώντας στο Έθνος και αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές τόσο της δολοφονίας, όσο και της δράσης της νεοναζιστικής οργάνωσης.

"Υπήρξα στέλεχος της Χρυσής Αυγής επί μία δεκαετία. Το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα ήμουν εκεί, συμμετείχα στην επίθεση. Είδα τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη να βρίσκεται στο σημείο, στην Παναγή Τσαλδάρη και να μιλάει με τον υπεύθυνο ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης.

Ύστερα τον είδα να φεύγει, πριν τη δολοφονία, με ένα μηχανάκι μάρκας Yamaha, τύπου ΧΤ, σε χρώματα μαύρο και κόκκινο. Οι χρυσαυγίτες φορούσαμε στολές παραλλαγής, κρατούσαμε κράνη και ρόπαλα. Επιτεθήκαμε στον Φύσσα και την παρέα του. Προσπαθούσαν να αμυνθούν.

Ο Φύσσας ήταν εύσωμος και δεν μπορούσαν να τον ρίξουν κάτω με τα χτυπήματα. Σε κοντινή απόσταση βρισκόντουσαν αστυνομικοί και μου είχε κάνει εντύπωση που έμειναν άπραγοι. Ο Ρουπακιάς ήταν ήδη στην Τσαλδάρη, είχε έρθει με το αυτοκίνητό του.

Μέσα στο αυτοκίνητο ήταν και ο υπεύθυνος ασφαλείας, που τον φώναζαν Τσιχ. Σε κάποια στιγμή, κάποιος από τους χρυσαυγίτες φώναξε “μπάτσοι” και νόμιζα ότι θα διαλυθούμε. Εκείνη τη στιγμή εγώ έφυγα μόνος μου, αλλά είδα χρυσαυγίτες να τρέχουν προς τα στενά για να κρυφτούν. Δεν είδα ποιοι συνελήφθησαν, δεν ξέρω ποιοι έμειναν. Ξέρω ότι ο Ρουπακιάς είχε μείνει πίσω. Την επόμενη μέρα περίμενα πότε θα έρθουν να με συλλάβουν. Δεν ήρθαν ποτέ".

Στην ερώτηση γιατί σκότωσαν τον νεαρό μουσικό απαντά:

“Ξέρω ότι ο Φύσσας έπρεπε να φύγει. Δεν μπορούσαν να ανεχτούν να υπάρχει στη Νίκαια ένας τύπος που τραγουδούσε κατά της Χρυσής Αυγής. Δεν ξέρω αν είχε πάρει εντολή ο Ρουπακιάς να τον δολοφονήσει εκείνο το βράδυ. Ξέρω ότι είπαν να πάμε να τον ξυλοκοπήσουμε.

Ο πυρηνάρχης Νίκαιας, όταν έμαθε ότι πηγαίναμε να βρούμε τον Φύσσα, και επειδή αυτός έβγαζε αντιναζιστικά τραγούδια και κατά της Χρυσής Αυγής, ή έπρεπε να φάει πάρα πολύ ξύλο, να φτάσει δηλαδή λίγο πριν τον θάνατο, το οποίο δεν καταφέρναμε επειδή ήταν πολύ εύσωμος ή έπρεπε να φύγει, δηλαδή να πεθάνει.

Ο άνθρωπος αυτός ήταν πολύ εύσωμος, μας χτύπαγε ανελέητα και κάποιος έπρεπε να πάρει την απόφαση να το κάνει. Πιστεύω ότι ο Ρουπακιάς πήρε την απόφαση αυτόβουλα να το κάνει... Κατόπιν εντολής, το πήρε πάνω του", υποστηρίζει το πρώην μέλος της οργάνωσης.

"Δώστε μου κάποιον να σκοτώσω"


“Μας έδιναν στρατιωτικά παραγγέλματα, πηγαίναμε παντού με βηματισμό.Το να βγαίνουμε σαν Τάγμα Εφόδου και να ξυλοκοπούμε σχεδόν μέχρι θανάτου "πάκια" (σ.σ.: Πακιστανούς) ήταν καθημερινότητα” αναφέρει.

Το πιο σοκαριστικό που αποκαλύπτει ο μάρτυρας είναι ότι στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής ήταν γνωστό ότι ο Ρουπακιάς ζητούσε από τους ανωτέρους του να του "δώσουν" κάποιον να σκοτώσει. "Δώστε μου κάποιον να σκοτώσω", έλεγε συχνά ο Ρουπακιάς σύμφωνα με τον μάρτυρα.

Ο Ρουπακιάς εργαζόταν και στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Μεσογείων, όπως και ο πυρηνάρχης του, Γιώργος Πατέλης.

"Αυτή η πλύση εγκεφάλου που μας έκαναν, που μας μάθαιναν στη βία, με έκανε άλλο άνθρωπο. Αυτή τη βία την ένιωσα στο πετσί μου, στο σπίτι μου. Την έβγαζα και στην οικογένειά μου, όχι σωματικά, αλλά λεκτικά", τονίζει.

Υπογραμμίζει ότι όλοι οι βουλευτές και ο αρχηγός Μιχαλολιάκος γνώριζε τι γινότανε. "Όλοι μας έλεγαν ότι πίσω από τους Έλληνες βουλευτές, κρύβονται οι Εβραίοι. Όλα όσα κακά γίνονται εναντίον της Ελλάδας, γίνονται από τους Εβραίους, τους οποίους πρέπει να αφανίσουμε".

"Μας εκπαίδευαν σε αληθινά πυρά, με αληθινά όπλα, περίστροφα, καλάσνικοφ για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο. Υπάρχουν φωτογραφίες μου με όπλα από μία εκπαίδευση που μας είχαν κάνει. Τότε, μας είχε εκπαιδεύσει και ο (...) αναφέρει το όνομα πρωτοκλασάτου βουλευτή της Χρυσής Αυγής", αναφέρει.

“Μαζί μου ήταν ο βουλευτής (...) και ο βουλευτής (...) όταν είχαμε εγκλωβίσει δύο άτομα που συμμετείχαν σε αντιφασιστική πορεία και τους είχαμε στείλει στο νοσοκομείο”, λέει.

Αναφέρει πως όλα καταγραφόντουσαν σε βίντεο, τα οποία μετά έβλεπαν και έδιναν τα εύσημα οι ανώτεροι.

"Στη Χρυσή Αυγή κανείς δεν έκανε κάτι από μόνος του. Υπήρχε ιεραρχία και οι εντολές ερχόντουσαν μέσω της αλυσίδας των ανωτέρων. Στρατηγός ήταν ο Μιχαλολιάκος και αντιστράτηγος ο Παππάς. Μετά ήταν οι συνταγματάρχηδες και ακολούθως είχαν βαθμούς οι υπόλοιποι. Μόνο όταν είχαμε έγκριση ή εντολή από τον στρατηγό ή τους ανωτέρους μας κάναμε το οτιδήποτε. Ξέρω ότι τον πυρήνα Νίκαιας τον είχαν σαν επίλεκτο πυρήνα. Όλοι τον ζηλεύαμε γιατί ήταν αυτός που καθάριζε σ' όλα" υποστηρίζει.

"Η Χρυσή Αυγή έχει άκρες παντού"

Ο μάρτυρας αναφέρει ότι η Χρυσή Αυγή έχει “άκρες” παντού, μέσα στην Αστυνομία, στις φυλακές. “Είχαμε πολλούς αστυνομικούς που μας βοηθούσαν και μας έδιναν πληροφορίες για πινακίδες, διευθύνσεις ατόμων που μας 'ενδιέφεραν' ή μας 'κάλυπταν' όταν δέρναμε αντιφασίστες”.

Στην ερώτηση γιατί μιλά τώρα, απαντά: "Πολύ πριν τη δολοφονία του Π. Φύσσα είχα αποφασίσει να φύγω, γιατί είχα καταλάβει τι γινότανε. Δεν μπορείς όμως να φύγεις έτσι απλά. Και τώρα που σας μιλάω φοβάμαι για τη ζωή μου, έχω πάρει όμως την απόφαση να βάλω ένα τέλος σ' αυτό και να κάνω μία νέα αρχή. Να μπορώ να κοιτάω την οικογένειά μου στα μάτια".

Πηγή: Έθνος


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software