Ζέστη και αφρικανική σκόνη προβλέπει η ΕΜΥ

Ζέστη και αφρικανική σκόνη προβλέπει η ΕΜΥ
Σε υψηλά για την εποχή επίπεδα από σήμερα Δευτέρα θα βρεθεί η θερμοκρασία σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, με τον υδράργυρο να “πιάνει” ακόμη και τους 31 βαθμούς σε ορισμένες περιοχές, ενώ αναμένεται και μεταφορά αφρικανικής σκόνης, κυρίως στα δυτικά.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τη θερμοκρασία, από 07 έως 30 βαθμούς. Στα νησιά Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο από 12 έως 29 βαθμούς Κελσίου.  Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο από 10 έως 30 και κατά τόπους 31 βαθμούς.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη, θα έχουμε αραιές νεφώσεις με τη θερμοκρασία από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν επίσης λίγες αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε αραιές νεφώσεις με τη θερμοκρασία από 14 έως 30 βαθμούς και στις παραθαλάσσιες περιοχές η μεγίστη 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. Στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, με τη θερμοκρασία από 9 ως 28 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο Τρίτη η ΕΜΥ προβλέπει, αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πιο πυκνές στα βόρεια, ενώ ευνοείται η μεταφορά σκόνης. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software