Πορεία προσφύγων στο κέντρο: "Ανοίξτε τα σύνορα"

Πορεία προσφύγων στο κέντρο: "Ανοίξτε τα σύνορα"
Με τραγούδια και παραδοσιακούς χορούς για την ελευθερία οι πρόσφυγες που ζούνε στην Αθήνα θέλησαν να ξορκίσουν τα προβλήματά τους σαν να πήγαιναν σε γιορτή και χωρίς να διακόψουν ούτε στιγμή να τραγουδούν σε παραδοσιακούς ρυθμούς ζήτησαν για άλλη μια φορά να ανοίξουν τα σύνορα για να μπορέσουν να φύγουν από την Ελλάδα.

Αντιρατσιστικές οργανώσεις όπως η Kίνηση "Απελάστε το Ρατσισμό", το Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, το Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα, το ΕΕΚ, αλλά και πολιτικές οργανώσεις της αριστεράς όπως η Λαϊκή Ενότητα και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ διαδήλωσαν μαζί με τους πρόσφυγες.

"Ανοίξτε τα σύνορα " φώναζε μια πιτσιρίκα από το μικρόφωνο καλώντας τους συμπατριώτες της να συνεχίσουν να διεκδικούν τα όνειρά τους σε μια άλλη χώρα της κεντρικής Ευρώπης.

"Βοηθήστε μας" έγραφε άλλο πανό που κρατούσε ένα μικρό αγόρι. "Δεν θέλω άλλο να μένω εδώ στην Ελλάδα" δηλώνει ένας νεαρός που ζει στο Ελληνικό. "Θέλω την ελευθερία μου, να φύγω. Ξέρω ότι μπορώ να μείνω σε σπίτι εδώ στην Αθήνα αλλά θέλω να φύγω".

Άλλοτε με συνθήματα κι άλλοτε με χορούς περπάτησαν από την πλατεία Ομόνοιας μέχρι το Σύνταγμα συνοδευόμενοι από αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές και προσφυγικές οργανώσεις και συλλογικότητες αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και σωματεία που οργάνωσαν την διαδήλωση για ανοιχτή ανθρώπινη φιλοξενία στις πόλεις, για άσυλο και ίσα δικαιώματα σε υγεία, παιδεία, εργασία.

Στην πλατεία Συντάγματος παρέμειναν για λίγη ώρα κι επέστρεψαν πίσω στην πλατεία Ομόνοιας από που θα πάρουν τον δρόμο της επιστροφής στα Κέντρα φιλοξενίας.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software