Σφοδρή κακοκαιρία σε Τρίκαλα και Ιωάννινα

Σφοδρή κακοκαιρία σε Τρίκαλα και Ιωάννινα
Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας χτυπά από το μεσημέρι της Τρίτης τα Τρίκαλα. Οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια,   ξεριζώθηκαν αιωνόβια δέντρα στην κεντρική πλατεία της πόλης και πλημμύρισαν ισόγεια καταστήματα και υπόγεια σπιτιών. Οι κλήσεις στην Πυροσβεστική ήταν δεκάδες από… πάσα κατεύθυνση.
 
Εκατοντάδες στρέμματα στην περιοχή Λυγαριάς και Πηγής βούλιαξαν στο χαλάζι, ενώ σε πολλά σημεία το ορεινό δίκτυο στον ορεινό όγκο είναι κατεστραμμένο καθώς πέφτουν συνεχώς βράχια στο δρόμο.

Σοβαρές ζημιές και πολλά προβλήματα προκάλεσε η καταιγίδα που έπληξε το Νομό Ιωαννίνων αλλά και άλλες περιοχές της Ηπείρου. Για την αντιμετώπισή τους, κινήθηκαν δεκαπέντε μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις επενέβησαν και μηχανήματα των Δήμων.

Κατολισθήσεις μικρής έκτασης, καταπτώσεις αλλά και φερτά υλικά, έκαναν σε αρκετά σημεία αδιάβατο το οδικό δίκτυο.  Ανάλογα προβλήματα καταγράφηκαν στο Ζαγόρι, το Μέτσοβο και τα Τζουμέρκα.

Η επιδείνωση του καιρού σε αρκετές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων συνοδεύτηκε και από σφοδρή χαλαζόπτωση.

Χωριά της Κόνιτσας, του Ζαγορίου, των Τζουμέρκων, αλλά και στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, προς το νότιο τμήμα, επλήγησαν από το χαλάζι και οι ζημιές που προκλήθηκαν, σύμφωνα με την πρώτη εικόνα, είναι μεγάλες.

Οπωροκηπευτικά, αμπέλια και άλλες καλλιέργειες καταστράφηκαν σχεδόν ολοσχερώς.
 
Σε πέντε περιπτώσεις επενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ιωαννίνων για να κόψει και να απομακρύνει δέντρα που έσπασαν ή ξεριζώθηκαν και έπεσαν σε δρόμους και δημόσιους χώρους.
 
Πηγή: Trikalavoice.gr, Epiruspost.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software