Συνάντηση Κοτζιά - Τσαβούσογλου στην Κρήτη

Συνάντηση Κοτζιά - Τσαβούσογλου στην Κρήτη
Οι σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας και η συνεργασία των δύο χωρών, βρίσκονται στο επίκεντρο της ανεπίσημης συνάντησης του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, με τον Τούρκο ομόλογό του, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, (έπειτα από πρόσκληση του πρώτου) η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ελούντα της Κρήτης.

Ο κ. Τσαβούσογλου έφθασε περίπου στις 12.30 μ.μ. στην Ελούντα. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη σε ευρωπαϊκή χώρα του επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον περασμένο Ιούλιο, που απερίφραστα είχε καταδικάσει η Ελλάδα.

Η υποδοχή υπήρξε εγκάρδια, όπως και το κλίμα ανάμεσα στους δυο άνδρες, πριν ξεκινήσουν οι κατ' ιδίαν συνομιλίες τους.
 
Εκτός από τα σοβαρά πολιτικο-οικονομικά ζητήματα, που θα απασχολήσουν τους δύο υπουργούς, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν τη διαμονή τους στο νησί, ακολουθώντας ένα πιο χαλαρό πρόγραμμα, που θα περιλαμβάνει επισκέψεις, ξεναγήσεις, αλλά και σπορ στην περιοχή της Ελούντας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της παραμονής του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ. είναι δρακόντεια, με αστυνομικούς να ακολουθούν τον κ. Τσαβούσογλου σε κάθε του βήμα.

Μάλιστα για τις μετακινήσεις του έχει επιστρατευτεί θωρακισμένη λιμουζίνα από Αθήνα, ώστε ο Τούρκος αξιωματούχος να έχει τη μέγιστη ασφάλεια κατά την παραμονή του στην Κρήτη.

Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ και Cretapost


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software