ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων: Παραίτηση με καρφιά

ΓΓ Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων: Παραίτηση με καρφιά
Την παραίτησή της από τη θέση της γενικής γραμματέως Διαχειρίσης Κοινοτικών και Άλλων Πόρων του υπουργείου Εργασίας υπέβαλε η Δήμητρα Χαλικιά, η οποία, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, έγινε αποδεκτή.

Τη Δευτέρα προκλήθηκε μείζον πολιτικό θέμα έχει ανακύψει στο υπουργείο Εργασίας, με αφορμή επιστολή που απέστειλε στον πρωθυπουργό η Δήμητρα Χαλικιά και στην οποία ούτε λίγο ούτε πολύ, αφήνει αιχμές για την πολιτική της προϊσταμένη, αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου για τη λειτουργία των προγραμμάτων απασχόλησης.

Το πρόβλημα στις σχέσεις των δύο κορυφαίων στελεχών του υπουργείου Εργασίας έχει ανακύψει από την στιγμή που τέθηκε θέμα αντισυνταγματικότητας των διατάξεων που διέπουν το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας για τους 34 δήμους.

Ο κίνδυνος να προκύψει ζήτημα με τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων που έχει ήδη ξεκινήσει, προκάλεσε τριβές στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας. Πληροφορίες κάνουν λόγο για δυσαρέσκεια που έχει εκφραστεί από την πλευρά της κ. Αντωνοπούλου για το χειρισμό της συγκεκριμένης υπόθεσης.

Ωστόσο, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα η κ. Χαλικιά οδηγήθηκε σε παραίτηση, μετά τις καταγγελίες της κατά της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας Ράνιας Αντωνοπούλου για απευθείας αναθέσεις με αυτεπιστασία προγραμμάτων κατάρτισης ανέργων, προκλητική εύνοια στα μεγάλα ΚΕΚ και φωτογραφικούς διαγωνισμούς.
Powered by TUODY Software