Λαμία: Κατάληψη σε σχολείο για τα προσφυγόπουλα

Λαμία: Κατάληψη σε σχολείο για τα προσφυγόπουλα
Οξύτατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει σε γονείς η απόφαση να ξεκινήσουν μαθήματα σε σχολεία της Λαμίας, 90 προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στις Θερμοπύλες. Μάλιστα, σε συνέλευση στο 6ο δημοτικό, αποφασίστηκε να γίνει κατάληψη, καθώς γονείς σημειώνουν πως δεν υπήρξε ουσιαστικός διάλογος από τους επιτελείς της εκπαίδευσης.

Τα προσφυγόπουλα για φέτος θα πηγαίνουν σχολείο ξεχωριστά, από τις 14:00 το μεσημέρι μέχρι τις 18:00 το απόγευμα. Ωστόσο, στα σχολεία που έχει προγραμματίσει η αρμόδια διεύθυνση εκπαίδευσης να πάνε τα προσφυγόπουλα, υπάρχει αναστάτωση παρά την αρχική συναίνεση, με συνέπεια να είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσουν την επόμενη Δευτέρα ή αν θα υπάρξει κάποια αναβολή.

Τα σχολεία που έχουν επιλεγεί είναι το Δημοτικό Σχολείο και το Γυμνάσιο Μοσχοχωρίου και το 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας.

Το απόγευμα της Πέμπτης έγινε Γενική Συνέλευση των γονιών στο 6o Δημοτικό σχολείο της Λαμίας, όπου κλήθηκαν οι αρμόδιοι παράγοντες της εκπαίδευσης και επικράτησε ένταση, αφού οι γονείς επιτέθηκαν φραστικά στον Διευθυντή του σχολείου, αλλά και τον Διευθυντή της περιφερειακής Εκπαίδευσης.

Τελικά αποφασίστηκε να γίνει κατάληψη στο σχολείο τη Δευτέρα, ενώ την Κυριακή το απόγευμα έχουν συνέλευση οι γονείς στο Μοσχοχώρι, προκειμένου με τη σειρά τους να πάρουν αποφάσεις.

Δείτε το video
Με πληροφορίες από lamiareport.gr
Πηγή φωτό και video: lamiareport.gr
Powered by TUODY Software