Έρχονται προσλήψεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία

Έρχονται προσλήψεις στα στρατιωτικά νοσοκομεία
Την πρόσληψη αριθμού επικουρικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών των στρατιωτικών νοσοκομείων-ιατρών, νοσηλευτών και άλλων ειδικοτήτων, εξήγγειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, κηρύσσοντας την έναρξη των εργασιών του 26ου ιατρικού συνεδρίου Ενόπλων Δυνάμεων στη Θεσσαλονίκη.
 
«Είναι σε εξέλιξη η ολοκλήρωση των διαδικασιών πρόσληψης επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, για την ενίσχυση των στρατιωτικών νοσοκομείων. Και μαθαίνοντας από τις δυσλειτουργίες του παρελθόντος, επεκτείναμε το μέτρο, ώστε εφεξής να αφορά και ιατρούς, οι οποίοι θα καλύπτουν τις επιτακτικές ανάγκες που αντιμετωπίζουν τα στρατιωτικά νοσοκομεία», ανέφερε σχετικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιατροί και το επικουρικό υγειονομικό προσωπικό, θα είναι ιδιώτες με σύμβαση εργασίας ενός έτους.

Παράλληλα, γνωστοποίησε τη ενίσχυση των δυνατοτήτων της υφιστάμενης μονάδας ιατρικά υποβοηθούμενης αναπαραγωγής που λειτουργεί στο ναυτικό νοσοκομείο Αθηνών: Μετατρέπεται σε διακλαδική και ενισχύεται από ιατρούς όλων των κλάδων και παρέχει υπηρεσίες στο σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων.
 
Παράλληλα, αναφέρθηκε στη συνεργασία του υγειονομικού σώματος και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με το υπουργείο Υγείας, η οποία προβλέπει::
 
- Την παροχή υπηρεσιών υγείας από στρατιωτικούς και οπλίτες ιατρούς σε περιφερειακά νοσοκομεία, κέντρα υγείας του ΕΣΥ. «Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η στελέχωση του δυτικότερου περιφερειακού ιατρείου της χώρας, που καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων στους Οθωνούς» ανέφερε σχετικά ο κ. Βίτσας. Υπενθυμίζεται ότι από τον Φεβρουάριο του 2016, οι οπλίτες ιατροί έχουν ταυτόχρονα με τη θητεία τους να εκπληρώνουν και το αγροτικό τους, εφόσον οι επιχειρησιακές ανάγκες το επιτρέπουν.
 
- Τη διάθεση πτητικών μέσων για τις αεροδιακομιδές και την προσφορά αίματος από τις εθελοντικές αιμοδοσίες στελεχών και οπλιτών που διεξάγονται κατά περιόδους στις μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων,
 
- Τις επισκέψεις σε τακτά χρονικά διαστήματα του πλοίου γενικής υποστήριξης «Προμηθέας» σε ακριτικά νησιά, επανδρωμένο με εξειδικευμένο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των κλάδων για την παροχή υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στους κατοίκους.
 
Υπενθυμίζεται ότι στα στρατιωτικά νοσοκομεία, έχουν πλέον πρόσβαση όλοι οι πολίτες στα εξωτερικά ιατρεία, και καθημερινά διατίθεται αριθμός απλών κλινών και κλινών ΜΕΘ στο εθνικό σύστημα υγείας. Κάτοικοι ακριτικών νησιών νοσηλεύονται και στα 3 στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας. 
Powered by TUODY Software