Νέο κύμα ψύχους και χιονιά τις επόμενες ημέρες

Νέο κύμα ψύχους και χιονιά τις επόμενες ημέρες
Με νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας μπαίνει το 2017, σύμφωνα με την ΕΜΥ που προβλέπει “πολικές” θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες και στα Θεοφάνεια, με βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα χιονόπτωσης ακόμα και μέσα στην πόλη της Λάρισας, σύμφωνα με τις προγνώσεις του περιφερειακού μετεωρολογικού σταθμού του Αρχείου Τακτικής Αεροπορίας.

Η επιδείνωση του καιρού θα ξεκινήσει από τα βόρεια προς τα νότια, καθώς θα υπάρξουν ισχυροί άνεμοι με βροχές, αλλά και χιόνια στην περιοχή. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα κρατήσουν μέχρι και την Παρασκευή, ενώ από το Σάββατο και μετά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά η πρόβλεψη

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για αύριο Τρίτη τοπικές βροχές αρχικά στη νότια νησιωτική χώρα και τη νύχτα στα βορειοδυτικά, όπου θα χιονίσει και σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο. Θα σημειωθεί αύξηση της θερμοκρασίας ως προς τις ελάχιστες τιμές.

Την Τετάρτη θα έχουμε τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε Ιόνιο, Ήπειρο, δυτική Μακεδονία, δυτική Στερέα δυτική και νότια Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα βορειοδυτικά ορεινά και πρόσκαιρα σε περιοχές της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας.

Την Πέμπτη θα έχουμε καταιγίδες στα δυτικά, τα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα. Βαθμιαία τα προβλήματα θα ενταθούν και θα επεκταθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας και θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση.

Την Παρασκευή θα σημειωθούν βροχές, χιονόνερο και χιονοπτώσεις στη δυτική Ελλάδα και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε χαμηλά επίπεδα, με παγετό στα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά.
 
Το Σάββατο, θα έχουμε βροχές, χιόνια και χιονόνερο με τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα, ενώ ανάλογο θα είναι το σκηνικό του καιρού και την Κυριακή. 


Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software