"Βούλιαξαν" στο χιόνι τα Ανώγεια

"Βούλιαξαν" στο χιόνι τα Ανώγεια
Καλά στην υγεία τους και χωρίς προβλήματα στα ποιμνιοστάσια τους, είναι οι κτηνοτρόφοι που είχαν αποκλειστεί λόγω του χιονιά στον ορεινό Ψηλορείτη, καθώς έπειτα από πολύωρες προσπάθειες η δημοτική αρχή Ανωγείων κατάφερε να φθάσει σε αυτούς.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο αντιδήμαρχος Βασίλης Σμπώκος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Καταφέραμε και προσεγγίσαμε όλους τους κτηνοτρόφους που ζουν στα ποιμνιοστάσια τους. Όλοι τους έχουν πλέον πρόσβαση από και προς το χωριό, είναι καλά στην υγεία τους, ενώ και τα αιγοπρόβατα δεν αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τροφές και νερό».

Παρά το ψύχος, τις χιονοπτώσεις και το ύψος του χιονιού, που στα Ανώγεια και τα πρώτα ορεινά του Ψηλορείτη ξεπερνάει ακόμα και το ένα μέτρο, δημοτική αρχή και περιφέρεια με τη βοήθεια των κατοίκων, κατάφεραν να κρατήσουν το οδικό δίκτυο προς το χωριό και τις γύρω περιοχές ανοιχτό.

Η ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων φιλοξενεί πολλούς επισκέπτες και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο κ. Σμπώκος, αναμένεται περαιτέρω αύξηση, καθώς η περιοχή αυτή την περίοδο θεωρείται υψηλού ενδιαφέροντος προορισμός με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα ανήμερα τα Φώτα.

Πάντως οι επισκέπτες δεν αντιμετώπισαν και δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα στις μετακινήσεις τους μια και ο στόχος της δημοτικής αρχής σύμφωνα και με το δήμαρχο Μανώλη Καλλέργη, είναι ακόμα και πέντε μέτρα να φτάσει το χιόνι, οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί και με τη βοήθεια όλων των κατοίκων.

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Ανωγείων βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία για τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software