Πού και πότε θα χτυπήσει το νέο κύμα του χιονιά

Πού και πότε θα χτυπήσει το νέο κύμα του χιονιά
Νέο και δριμύτερο κύμα χιονιά, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ. Κύρια χαρακτηριστικά θα είναι οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και οι θυελλώδεις άνεμοι

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα νησιά του Ιονίου, στα παραθαλάσσια της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής και νότιας Πελοποννήσου.

Τα  φαινόμενα θα διαρκέσουν ως τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής.

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη.

Χιονοπτώσεις – κατά τόπους και πυκνές - θα έχουμε από το βράδυ της Πέμπτης και από τα βόρεια ακόμη και σε πεδινές περιοχές.

Από το βράδυ Πέμπτης ως το απόγευμα της Παρασκευής χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε Ήπειρο, Μακεδονία, Θράκη και βόρεια Θεσσαλία. Από το βράδυ της Παρασκευής, κατά περιόδους σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Πελοπόννησο, ανατολική νησιωτική χώρα και Κρήτη.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση από την Παρασκευή και από τα βόρεια, η οποία θα γίνει ιδιαίτερα αισθητή σε όλη τη χώρα. 

Παγετός κατά τόπους ισχυρός θα σημειωθεί από το Σάββατο, ο οποίος στα βόρεια ηπειρωτικά θα είναι ολικός.

Το Σάββατο οι χιονοπτώσεις θα είναι έντονες σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στην Αττική και τις γύρω περιοχές θα είναι ισχυρές, ενώ σταδιακά από το απόγευμα θα αρχίσει η εξασθένιση τους στη δυτική και βόρεια Ελλάδα.

Στη συνέχεια της ημέρας οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στις ανατολικές και νότιες περιοχές της Ελλάδας.

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα. Στη βόρεια Ελλάδα αναμένεται η θερμοκρασία το Σαββατοκύριακο να παραμείνει συνεχώς υπό το μηδέν.

Την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν στην ανατολική και νότια Ελλάδα, αλλά σταδιακά ο καιρός θα εμφανίσει σημάδια βελτίωσης.Ρεπορτάζ της ΕΡΤ
Σε ετοιμότητα η Θεσσαλία

Σε ετοιμότητα βρίσκονται, σύμφωνα με ενημέρωση της Περιφέρειας Θεσσαλίας, οι υπηρεσίες για την αντιμετώπιση τυχόν έκτακτων καιρικών φαινομένων.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας εφιστά την προσοχή στους οδηγούς και υπενθυμίζει ότι καθ' όλη τη διάρκεια του χειμώνα, θα πρέπει να διαθέτουν απαραιτήτως αντιολισθητικές αλυσίδες. Ρεπορτάζ από τη Θεσσαλία Τηλεόραση

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software