Νέα αγροτικά μπλόκα το Σάββατο και σε τελωνεία

Νέα αγροτικά μπλόκα το Σάββατο και σε τελωνεία
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες, καθώς έχουν προαναγγείλει μπλόκα σε περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Κεντρικής Μακεδονίας θα στήσουν μπλόκο στο τελωνείο των Ευζώνων, στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, όπως αποφασίστηκε από το συντονιστικό.
 
Το μπλόκο των Ευζώνων θα ενισχυθεί μέχρι και την Τρίτη, από αγρότες και κτηνοτρόφους από τις περιοχές των Χαλκηδόνας, Γιαννιτσών και άλλων σε Πέλλα και Πιερία.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι του νομού Χαλκιδικής, όπως είπε ο κτηνοτρόφος Δημήτρης Παπαδάκης, τη Δευτέρα 30/1 θα βάλουν μπρος τα τρακτέρ τους, και μετά τις 11 το πρωί θα ξεκινήσουν με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, όπου και θα στήσουν το μπλόκο τους σε περιοχή του αεροδρομίου «Μακεδονία».

Στο μεταξύ, όπως επισήμανε ο αγροτοσυνδικαλιστής, Φιλαλήθης Καπάνδριας από την Τρόγλια Χαλκιδικής, την Κυριακή 10 το πρωί θα στηθεί μπλόκο στον κόμβο της Τρίγλιας, επί της εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Μουδανίων, από αγρότες και κτηνοτρόφους της ευρύτερης περιοχής του νομού Χαλκιδικής

Ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Μελισσοχωρίου, Θόδωρος Χατζητομάρης, που συμμετείχε στη συνέλευση της συντονιστικής επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας, είπε ότι το Σάββατο από τις 11 το πρωί, θα συγκεντρώνονται με τα τρακτέρ τους στη διασταύρωση της παλαιάς εθνικής οδού Θεσσαλονικής-Σερρών, αγρότες και κτηνοτρόφοι από τα χωριά Λιτή, Δρυμό, Μελισσοχώρι και Άσσηρο, ενώ ανοικτό παραμένει το τι θα γίνει με τον Λαγκαδά

Ήδη ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται στην είσοδο του Κιλκίς αγρότες και κτηνοτρόφοι της ευρύτερης περιοχής, και έχει δοθεί προθεσμία μέχρι τις 30/1 να μαζευτούν οι δυνάμεις των τρακτέρ και να κατευθυνθούν κομβόϊ προς το τελωνείο των Ευζώνων, όπως επισήμανε ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού, Δημήτρης Βαφειάδης.
 
Τα τρακτέρ τους έχουν παρατάξει στον κόμβο της Κουλούρας Ημαθίας άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής, και δεν εμποδίζουν τη διέλευση των οχημάτων. 
  
Αποφασισμένοι από τη Δευτέρα 30/1 να στρώσουν το χαλί με τα... τρακτέρ τους στα κομβικά σημεία της Δυτικής Μακεδονίας, που θα οριστικοποιήσουν σε ευρεία σύσκεψή τους το Σάββατο στις 19:30, δηλώνουν οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της ευρύτερης περιοχής.

"Θα στήσουμε τα μπλόκα μας όπου εμείς κρίνουμε ότι πρέπει να στηθούν", ξεκαθάρισε ο πρόεδρος του Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Καστοριάς των Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Δημήτρης Μόσχος.

Όπως μας επανέλαβε οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της Καστοριάς, αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους, τη Δευτέρα 30/1 στις 12 το μεσημέρι, στο Άργος Ορεστικό, δηλαδή στον κάθετο άξονα επί της Εγνατίας, στο δρόμο που οδηγεί στο τελωνείο Κρυσταλλοπηγής, στα σύνορα της Ελλάδας με την Αλβανία.  
 
Στο μεταξύ, στη σημερινή τους γενική συνέλευση οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της περιοχής Αμυνταίου, αποφάσισαν σήμερα να στήσουν μπλόκο την παλαιά εθνική οδό Αμυνταίου - Θεσσαλονίκης, στον κόμβο Αντιγόνου, το πιο πιθανόν την Δευτέρα 30/1.
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software