Καταγγελίες για το εργατικό ατύχημα με 3 τραυματίες

Καταγγελίες για το εργατικό ατύχημα με 3 τραυματίες
Καταγγελίες συνοδεύουν το εργατικό ατύχημα με τους τρεις τραυματίες - εκ των οποίων οι δύο σοβαρά - που σημειώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης, στις εγκαταστάσεις εταιρείας εμφιάλωσης υγραερίου στον Ασπρόπυργο, κάτω από συνθήκες που διερευνώνται από πραγματογνώμονες.

Το Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας κατηγορεί το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πως δεν ασφάλισε το χώρο, ενώ το υπουργείο Εργασίας τονίζει ότι ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη και ενδεδειγμένη διαδικασίας.

Μιλώντας στο CNN Greece, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου, Βαγγέλης Λίγγος, δήλωσε ότι οι εργαζόμενοι, γέμιζαν με μία πρέσα τις τρίκιλες φιάλες υγραερίου, μέχρι τη στιγμή που η φιάλη έπεσε ή χτύπησε και προκλήθηκε μεγάλη φλόγα. Η φωτιά προκάλεσε σοβαρά εγκαύματα στους δύο που γέμιζαν τη φιάλη καθώς και σε έναν συνάδελφό τους.

Ο ίδιος καταγγέλλει πως το κλιμάκιο του ΣΕΠΕ άργησε να φτάσει. "Δεν λέμε ότι έγιναν παραποιήσεις, ωστόσο λέμε ότι ο χώρος θα έπρεπε να είχε ασφαλιστεί από την πρώτη στιγμή ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα παραποίησης των στοιχείων. Δεν μπορεί ο ΣΕΠΕ να λειτουργεί σαν δημόσια υπηρεσία" υποστήριξε.

Από την πλευρά του το υπουργείο Εργασίας αναφέρει ότι "το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) από την πρώτη στιγμή βρέθηκε στον τόπο του ατυχήματος και προέβη στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να διακριβωθούν οι συνθήκες και τα αίτια αλλά και να αποδοθούν ευθύνες.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ιδιοκτήτρια εταιρεία TOP GAS έχει ήδη κληθεί να παράσχει εξηγήσεις για τρεις παραβάσεις των κανόνων Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία.

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Έφη Αχτσιόγλου, ο Υπουργός Επικρατείας και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) Νάσος Ηλιόπουλος, επισκέφθηκαν σήμερα Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 το νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση της υγείας του ενός εκ των τριών εργαζομένων.

Επίσης, μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον Διοικητή του Αττικού Νοσοκομείου ενημερώθηκαν για την πορεία της υγείας του δεύτερου εκ των εργαζομένων που τραυματίστηκαν.

Ο τρίτος εργαζόμενος έλαβε εξιτήριο.

Η τήρηση των κανόνων για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για το σύνολο της κυβέρνησης και τον Πρωθυπουργό".  

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software