Βενιζέλος: Να μιλήσουμε στην κοινωνία σοκαριστικά κι όχι με υπαινιγμούς

Βενιζέλος: Να μιλήσουμε στην κοινωνία σοκαριστικά κι όχι με υπαινιγμούς
«Για να φθάσουμε σε μία αναστολή επένδυσης, η οποία έχει αξία περίπου 3 δισεκατομμυρίων, και σε προβολή αξιώσεων κατά του ελληνικού Δημοσίου, σημαίνει ότι έχουν συμβεί πράγματα τα οποία είναι πρωτοφανή. Δηλαδή, κάποιοι θεωρούν ότι δεν έχουν αξιόπιστο συνομιλητή, δεν υπάρχει μία χώρα η οποία προσφέρει ασφάλεια δικαίου», σχολίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης.
 
Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην οικονομική και πολιτική κατάσταση και τη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, τόνισε ότι «πρέπει η κοινωνία να καταλάβει ότι χρειάζεται να συσπειρωθούμε γύρω από ένα πρόγραμμα και να ξανασυζητήσουμε με τους εταίρους μας, ζητώντας αυτό που πάντα έλεγα από το 2012 και μετά, από τότε που φάνηκε το πρώτο φως πως σταθεροποιείται κάπως η κατάσταση, πρέπει να ζητήσουμε δημοσιονομικό χώρο αναπνοής για να μπορέσουμε να στηρίξουμε την ανάπτυξη, την πραγματική οικονομία, να ξαναφτιάξουμε την κατεστραμμένη μεσαία τάξη. Δίνοντας τι αντάλλαγμα; Μεταρρυθμίσεις. Να τους πούμε ότι η χώρα θα γίνει κανονική, θα γίνει ένα ευρωπαϊκό ανταγωνιστικό κράτος όπως οι άλλες χώρες-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης».   
 
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος τοποθετήθηκε και στις εξελίξεις στη Κεντροαριστερά υπογραμμίζοντας ότι: «...Έχω πει τι μπορώ να υπηρετήσω και τι δεν μπορώ να υπηρετήσω, εμένα με ενδιαφέρει η συζήτηση επί της ουσίας και με ενδιαφέρει η συζήτηση από μία προοδευτική οπτική γωνία, αλλά με εθνικό στόχο, δεν με ενδιαφέρει ο κομματικός πατριωτισμός, με ενδιαφέρει ο εθνικός πατριωτισμός, γιατί αν με ενδιέφερε ο κομματικός πατριωτισμός, δεν θα βάζαμε το κεφάλι μας στον ντορβά». Προσέθεσε ότι ο άλλος τρόπος που θα πρέπει να μιλήσει στη κοινωνία ο ευρύτερος προοδευτικός χώρος είναι «ο τρόπος ο αληθινός, ο σοκαριστικός, πρέπει να λέμε πλήρως την αλήθεια και πρέπει να δώσουμε ένα σχήμα διακυβέρνησης για το μέλλον, διότι την ηγεμονία την πολιτική την έχει αυτός που έχει πρόγραμμα, που έχει πρόταση και στην πρότασή του αναγκαστικά συγκλίνουν οι άλλοι. Εάν η σκέψη είναι ότι "αφήστε, ας αναλάβουν άλλοι την ευθύνη κι εμείς να μείνουμε λίγο να βρούμε τα του οίκου μας", αυτό σημαίνει ότι αφήνουμε τη χώρα στα χέρια άλλων».   
 
Κάλεσε μάλιστα τους υποψήφιους για την ηγεσία να αποφύγουν με υπαινιγμούς ή με κοινοτοπίες και να μιλήσουν ολοκληρωμένα, συγκεκριμένα, όχι στρογγυλά πια.
Powered by TUODY Software