"Καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας απέναντι στη βία της Χ.Α"

"Καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας απέναντι στη βία της Χ.Α"
«Η αδράνεια των αστυνομικών και δικαστικών αρχών επί χρόνια, απέναντι στη βία της ΧΑ, δημιούργησε ένα καθεστώς ιδιότυπης ασυλίας και ευνοϊκής μεταχείρισης, η οποία κόστισε ανθρώπινες ζωές», σχολιάζει η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με αφορμή τις επιθέσεις μελών της Χρυσής Αυγής εναντίον δικηγόρου της Πολιτικής Αγωγής και πολιτών έξω από το Εφετείο.
 
Επίσης, καταγγέλλει ότι «μερίδα της ελληνικής αστυνομίας εξακολουθεί αυτή την ευνοϊκή μεταχείριση, αλλάζοντας την πάγια τακτική της να μην επιτρέπει συνηγόρους κατά την προσαγωγή, ειδικά και κατ' εξαίρεση για τα μέλη της ΧΑ».
 
Επιπλέον, η Ένωση παρατηρεί ότι τα επεισόδια «απαντούν και με τον πιο πρόδηλο τρόπο στο εάν ευσταθούν ή όχι οι φόβοι των προστατευόμενων μαρτύρων για τη φυσική τους παρουσία στο δικαστήριο». Συμπληρώνει δε ότι «είναι προφανές ότι η οποιαδήποτε ανεκτικότητα ή συμπάθεια του κρατικού μηχανισμού απέναντι στα φαινόμενα αυτά είναι συνταγματικά και πολιτειακά ανεπίτρεπτη» και ζητάει τη σύλληψη και τιμωρία των δραστών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Powered by TUODY Software