Συνεχίζεται το κύμα χιονιά και κρύου

Συνεχίζεται το κύμα χιονιά και κρύου
Σε χαμηλά επίπεδα παραμένει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα, ενώ συνεχίζονται τα διάφορα προβλήματα που δημιούργησε η κακοκαιρία. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα κεντρικά και ανατολικά. Στα βόρεια θα σχηματιστεί παγετός.

Αναλυτικά, στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το Βόρειο Αιγαίο θα πέσει χιονόνερο ή χιόνι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -3 ως 8 βαθμούς Κελσίου.

Στη Βορειοδυτική Πελοπόννησο θα σημειωθούν χιόνια στα ορεινά και ημιορεινά.

Στην Ανατολική Πελοπόννησο, τη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, θα έχουμε τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Χιόνια θα πέσουν στο Πήλιο και τις Σποράδες. Η θερμοκρασία από έναν ως 10 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
 
Νεφώσεις και βροχές σε Κυκλάδες και Κρήτη, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 13 βαθμούς. Στα ορεινά της Κρήτης θα πέσει χιόνι κατά διαστήματα από τη νύχτα, ενώ χιόνια θα πέσουν και στα ορεινά των Κυκλάδων.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα έχουμε νεφώσεις, τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες στα νότια και από το βράδυ στα βόρεια ορεινά, ενώ θα σημειωθούν και ασθενείς χιονοπτώσεις. Η θερμοκρασία από 12 ως 13 βαθμούς και στα βόρεια ως έξι βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και χιόνια νωρίς το πρωί στα γύρω ορεινά και στην Πάρνηθα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 10 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα ασθενών χιονοπτώσεων το βράδυ κυρίως στα ανατολικά. Η θερμοκρασία από 4 ως 8 βαθμούς Κελσίου.

Ανοιχτή η Αθηνών - Λαμίας

Ανοιχτή είναι από το πρωί η εθνική οδός Αθηνών- Λαμίας που είχε χτες το σοβαρό πρόβλημα από την χιονόπτωση στο Μαρτίνο. Καθώς η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί επετράπη και η κυκλοφορία των φορτηγών, που είχε απαγορευτεί από τα διόδια Αφιδνών.

Στην Αττική, η διακοπή κυκλοφορίας ισχύει ακόμα στην περιφερειακή Πεντέλης και στον Διόνυσο, ενώ αλυσίδες χρειάζονται ακόμα τα αυτοκίνητα στην λεωφόρο Πάρνηθας, από το τελεφερίκ και πάνω.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software