Τσουχτερό κρύο - Χιόνι θα πέσει και στα νησιά

Τσουχτερό κρύο - Χιόνι θα πέσει και στα νησιά
Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις το πρωί στα ανατολικά ηπειρωτικά και μέχρι το απόγευμα και στα ορεινά των Κυκλάδων, της Κρήτης και των Δωδεκανήσων προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ, ενώ θα σημειωθεί μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, η οποία βέβαια παραμένει σε χαμηλά επίπεδα.

Αναλυτικά, σε Μακεδονία και Θράκη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -4 ως 10 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Πελοπόννησο, από 0 ως 14 βαθμούς.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την Ανατολική Πελοπόννησο, θα έχουμε νεφώσεις με χιονόνερο στα παραθαλάσσια και χιόνι κυρίως στην Ανατολική Θεσσαλία και ειδικά στο Πήλιο, την Ανατολική Στερεά, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ΒΑ Πελοπόννησο, ακόμη και σε πεδινές περιοχές τις πρωινές ώρες.

Η θερμοκρασία από 0 ως 11 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι κατά τόπους από 2 ως 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης και τα ορεινά των Κυκλάδων που από το απόγευμα θα σταματήσουν βαθμιαία. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 6 ως 11 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Αττική θα έχουμε νεφώσεις με χιονόνερο και χιόνια στα γύρω ορεινά και πιθανόν στα βόρεια τις πρωινές ώρες. Βελτίωση θα σημειωθεί από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία από 2 ως 10 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τη θερμοκρασία από 4 ως 10 βαθμούς Κελσίου.
 
Για αύριο, ημέρα των Χριστουγέννων, η ΕΜΥ προβλέπει γενικά αίθριο καιρό και τη θερμοκρασία σε άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους το πρωί στα ηπειρωτικά.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software