Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν είναι πια κράτος Δικαίου

Βενιζέλος: Η Ελλάδα δεν είναι πια κράτος Δικαίου
Λάβρος εναντίον της κυβέρνησης εμφανίστηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος -σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΙ- για την εμπλοκή του ονόματος του στην υπόθεση της Novartis.
 
Ο ίδιος, νωρίτερα, είχε διαβάσει τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή, σημειώνοντας ότι βασίζεται κυρίως σε τρεις καταθέσεις ανώνυμων μαρτύρων, που "χωρίς τεκμήριο αφηγούνται μια ιστορία ότι δωροδοκούνται πολιτικοί".
 
Τόνισε ότι "οι καταθέσεις έχουν δοθεί τις τελευταίες 45 ημέρες", παρά ταύτα επί μήνες παρακολουθούμε να στήνεται ένα επικοινωνιακό σκηνικό, μια μυθολογία ότι επίκεινται αποκαλύψεις" . Για να προσθέσει ότι "επί δύο χρόνια κινείται ένας ολόκληρος επικοινωνιακός μηχανισμός γύρω από την υπόθεση αυτή".
 
Για τη δική του εμπλοκή
, είπε: "Η αναφορά στο πρόσωπο μου είναι από κεκτημένη ταχύτητα και από συνήθεια", σημειώνοντας ότι οι προστατευόμενοι μάρτυρες υποστηρίζουν ότι δωροδοκήθηκε ο κ. Λοβέρδος και πήρε κι ο ίδιος λεφτά ως υπουργός Οικονομικών, "επειδή κάτι θα περίσσευε". "Μπέρδεψαν το υπουργείο Οικονομικών με το Οικονομίας και Ανάπτυξης...", τόνισε.

"Είναι μια αστεία επανάληψη του 1989, είναι η επανάληψη της ιστορίας των πάμπερς, ως φάρσα", τόνισε.
 
Ο κ. Βενιζέλος κατήγγειλε ότι στην υπόθεση "έχουν παραβιαστεί όλοι οι δικονομικοί κανόνες", για να συνεχίσει: "Είδα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο με προκλητικό και αναρμόδιο τρόπο να επισκέπτεται την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και να συσκέπτεται μαζί της για εκκρεμή δικογραφία, είδα τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, απολύτως αναρμόδιο, να έχει γνώση του φακέλου και να αποφαίνεται ως δικαστής και να ενημερώνει τον πρωθυπουργό".

Ο κ. Βενιζέλος διερωτήθηκε γιατί υπάρχουν προστατευόμενοι μάρτυρες αφού δεν πρόκειται ούτε για υποθέσεις δολοφονίας ούτε για εμπόριο ναρκωτικών. Διερωτήθηκε, επίσης, ποιός τους έδωσε τη διαβεβαίωση ότι δεν θα αποκαλυφθεί η ταυτότητα τους.

"Είναι αδύνατον να δεχτεί η Βουλή να προχωρήσει τις διαδικασίες αν οι τρεις αυτοί μάρτυρες δεν υποστούν την βάσανο της εξέτασης από τη Βουλή;", τόνισε.
 
"Με κουκουλοφόρους ανώνυμους μάρτυρες που πάνε, νομίζουν ότι θα είναι διαρκώς προστατευμένοι;", είπε και άφησε να εννοηθεί ότι η κυβέρνηση Τσίπρα κατασκεύασε την υπόθεση, ζητώντας εκ νέου να αρθεί η προστασία τους προκειμένου να μπορεί να γίνει αντεξέταση και ενδεχομένως να υποβληθούν μηνύσεις και αγωγές για συκοφαντική δυσφήμιση.
 
Υποστήριξε ότι δεν υπάρχει "κανένα στοιχείο από τις ΗΠΑ στη δικογραφία", ενώ ερωτηθείς σχετικά είπε ότι "προφανώς θα στραφώ δικαστικώς εναντίον όλων, τους συκοφάντες και τους ψευδομάρτυρες και τους ηθικούς αυτουργούς εντός κι εκτός της Δικαιοσύνης", ενώ πρόσθεσε:  "Με τους υπουργούς θα ασχοληθεί η επόμενη Βουλή μετά τις εκλογές".
 
"Είναι μια απόπειρα πολιτικής δολοφονίας, χαρακτήρων, προσώπων και θεσμών", ενώ μίλησε επίσης για σκηνικό οχετού που έχει στηθεί με τη συνεργασία και των δικαστικών αρχών.

"Η Ελλάδα δεν είναι πια κράτος Δικαίου
", κατέληξε.

Η συνέντευξη Βενιζέλου


Βενιζέλος: Επανάληψη ως φάρσα του 1989

Το φάκελο για την υπόθεση της Novartis που διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία στη Βουλή εξέτασε, όπως δήλωσε, ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, τόνισε: "Τα ουσιαστικά στοιχεία του φακέλου αυτού, είναι μόνον τρεις καταθέσεις, ανώνυμων, απροσδιόριστων, «προστατευομένων» μαρτύρων".
 
"Μαρτύρων προστατευομένων από τη δημόσια εξέτασή τους, με φανερό το πρόσωπό τους ώστε να μπορεί να αντικρουστεί ο οχετός συκοφαντιών που εκπέμπουν εναντίον του συνόλου του πολιτικού κόσμου της χώρας. Διαχρονικά, επί δεκαετίες ολόκληρες.  Η αξιολογική μου κρίση είναι εύκολη, γιατί η αναφορά στο δικό μου όνομα είναι περιθωριακή και αστεία, τελείως παρεμπίπτουσα", τόνισε.
 
Και πρόσθεσε: "Υπάρχουν αναφορές δυσώδεις εναντίον πρωθυπουργών, υπουργών, δημοσίων λειτουργών, καθηγητών, δημοσιογράφων.  Η εκτίμησή μου είναι ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό υλικό για τίποτα. Υπάρχει η πλήρης γελοιοποίηση των θεσμών. Η πλήρης γελοιοποίηση και της δικαστικής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας".
 
"Και για να το πω πάρα πολύ απλά, γιατί έχω ζήσει δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου την εμπειρία 1989. Είναι η επανάληψη ως φάρσα του 1989. Μιλάμε για μια ιστορία πάμπερς, μόνο που αυτή τη φορά τα πάμπερς είναι και βρεγμένα. Πρόκειται για την απόλυτη γελοιότητα. Για τον εξευτελισμό της αποδεικτικής διαδικασίας", υπογράμμισε.
 
Και συμπλήρωσε: "Και φυσικά το πρώτο που πρέπει να κάνει η Βουλή είναι να άρει αυτή την αδικαιολόγητη και προκλητική ανωνυμία των μαρτύρων, ώστε να μπορεί η ήδη λειτουργούσα εξεταστική επιτροπή να τους καλέσει αμέσως ώστε να αποδειχθεί ότι αυτά που λένε είναι αναπόδεικτα, ή εν πάση περιπτώσει αν μπορούν να τεκμηριωθούν για κάποιον και για κάποτε, αυτό ας γίνει, αλλά όχι αυτή η λάσπη στον ανεμιστήρα, για λόγους ωμού πολιτικού αντιπερισπασμού".
 
Ερωτηθείς αν υπάρχουν "βαλίτσες και χιλιάδες ευρώ; ", ο Ευ. Βενιζέλος, απάντησε: "Όλη η λογική αυτή του 1989 μόνο, που αυτή τη φορά είμαστε στο 2018 και κανείς δεν είναι έτοιμος να χάψει αυτές τις ιστορίες".

Βενιζέλος: Δώστε τη δικογραφία της Novartis

Να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα το σύνολο του φακέλου για την υπόθεση Novartis Hellas, όπως αυτό διαβιβάστηκε στη Βουλή, ζητά με επιστολή που απέστειλε προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής της ΔΗΣΥ, Ευάγγελος Βενιζέλος.   
 
Στην επιστολή του, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι παραβιάζει την αρχή του κράτους δικαίου και χαρακτηρίζει «βαρύγδουπες τις δηλώσεις ότι ο φάκελος διαβιβάζεται στη Βουλή με εντολή του πρωθυπουργού, αφού η διαβίβαση γίνεται αυτομάτως κατ΄ επιταγή του Συντάγματος και χωρίς καμία ποινική αξιολόγηση».
 
Ακόμα, κάνει λόγο για «άτυπη ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ από τους εισαγγελείς που χειρίστηκαν την προκαταρκτική εξέταση κατά παράβαση της αρχής της μυστικότητας της προδικασίας».   
 
«Έχει προηγηθεί επί μήνες ορυμαγδός σχολίων, υπαινιγμών, πολιτικών απειλών προκειμένου να δημιουργηθεί η επικοινωνιακά αναγκαία ατμόσφαιρα. Το παράλληλο χρονοδιάγραμμα κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων και "εντυπωσιακών" δικονομικών ενεργειών νομίζω ότι εξηγεί πολλά πράγματα», τονίζει και καταλήγει:   
 
«Μετά από όλα αυτά έχουν πλέον καταπέσει όλες οι θεσμικές εγγυήσεις που προβλέπονται από το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Είναι αστείο η Βουλή, επιμένοντας στην τυπική εφαρμογή διατάξεων που ήδη ευτελίστηκαν, να ανεχθεί επιλεκτικές διαρροές, φήμες και μύθους».Ολόκληρη η επιστολή Βενιζέλου

Προς Τον Πρόεδρο της Βουλής Κύριο Νίκο Βούτση

Κύριε Πρόεδρε,


παρακολουθώ από εχθές να εξελίσσεται μια βάρβαρη προσβολή των θεμελιωδών θεσμών του κράτους δικαίου με αφορμή την υπόθεση Novartis.

Επίσκεψη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου στην Εισαγγελέα του ΑΠ προκειμένου να ενημερωθεί για την επικείμενη διαβίβαση της δικογραφίας, με αποτέλεσμα να παραβιάζεται κραυγαλέα η αρχή της διάκρισης των εξουσιών!

Ενημέρωση του απολύτως αναρμόδιου Πρωθυπουργού επί του περιεχομένου του φακέλου από τον Υπουργό Δικαιοσύνης που είναι αρμόδιος μόνο για την άμεση διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή χωρίς μελέτη και αξιολόγηση και από τον απολύτως αναρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό που δεν μπορούσε να έχει καν επαφή με τη δικογραφία!

Βαρύγδουπες δηλώσεις ότι ο φάκελος διαβιβάζεται στη Βουλή με εντολή του Πρωθυπουργού ενώ η διαβίβαση γίνεται αυτομάτως κατ´ επιταγή του Συντάγματος και χωρίς καμία ποινική αξιολόγηση.

«Άτυπη» ενημέρωση των εκπροσώπων των ΜΜΕ από τους εισαγγελείς που χειρίστηκαν την προκαταρκτική εξέταση κατά παράβαση της αρχής της μυστικότητας της προδικασίας.

Επιπλέον έχει προηγηθεί επί μήνες ορυμαγδός σχολίων, υπαινιγμών, πολιτικών απειλών προκειμένου να δημιουργηθεί η επικοινωνιακά αναγκαία ατμόσφαιρα.

Το παράλληλο χρονοδιάγραμμα κρίσιμων πολιτικών εξελίξεων και «εντυπωσιακών» δικονομικών ενεργειών νομίζω ότι εξηγεί πολλά πράγματα.

Μετά από όλα αυτά έχουν πλέον καταπέσει όλες οι θεσμικές εγγυήσεις που προβλέπονται από το Σύνταγμα, τον Κανονισμό της Βουλής και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Είναι αστείο η Βουλή, επιμένοντας στην τυπική εφαρμογή διατάξεων που ήδη ευτελίστηκαν, να ανεχθεί επιλεκτικές διαρροές, φήμες και μύθους.

Επειδή προσωπικά το ζήτημα με αφορά μόνο από την πλευρά των θεσμών και της καταδίωξης των συκοφαντών και εκείνων που τους υπέθαλψαν πολιτικά και δικονομικά, ζητώ από εσάς και τη Διάσκεψη των Προέδρων να δοθεί αμέσως στη δημοσιότητα το σύνολο του φακέλου που διαβιβάστηκε, όπως διαβιβάστηκε, στη Βουλή.

Μόνη εγγύηση είναι η απόλυτη διαφάνεια και η δημοσιότητα των διαδικασιών. Χωρίς μυστικοπάθειες και κουκουλοφόρους ανώνυμους μάρτυρες που προστατεύονται από την βάσανο της δημόσιας εξέτασης.

Παρακαλώ να ενημερώσετε για την επιστολή μου αυτή τη Διάσκεψη των Προέδρων και την Ολομέλεια.

Με εκτίμηση

Ευάγγελος Βενιζέλος

Powered by TUODY Software