Πολύωρη συνάντηση για το "Gorna Makedonija"

Πολύωρη συνάντηση για το "Gorna Makedonija"

Μαραθώνια ήταν η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της πΓΔΜ με τον ειδικό απεσταλμένο, Μάθιου Νίμιτς στη Βιέννη. Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση διήρκησε περίπου 7 ώρες.

Τόσο ο Νίκος Κότζιας, όσο και ο Νίκολα Ντιμιτρόφ δεν έκαναν δηλώσεις και αρκέστηκαν σε κοινό ανακοινωθέν, όπου τονίζουν ότι οι επαφές θα συνεχιστούν.

Πηγές του ελληνικού ΥΠΕΞ ανέφεραν πως οι διαπραγματεύσεις για την ονομασία της πΓΔΜ βρίσκονται σε καλό δρόμο, ενώ όπως όλα δείχνουν, οι συζητήσεις γίνονται για την ονομασία «Gorna Makedonija».

Σημειώνεται, πως οι Κοτζιάς, Ντιμιτρόφ και Νίμιτς θα συναντηθούν εκ νέου την Πέμπτη και την Παρασκευή στη Σόφια.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η ελληνική πλευρά είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη από την επίσκψε του πρωθυπουργού Ζάεφ στην Άγκυρα και μάλιστα σε μια δύσκολη περίοδο για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Στην πΓΔΜ τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως το θέμα της ονομασίας έχει τελειώσει και μένει μόνο να λυθεί το ζήτημα της αλλαγής του Συντάγματος που ζητά η Αθήνα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» δεν βρίσκει σύμφωνους τους Αλβανούς της πΓΔΜ, που ζητούν μια ονομασία που θα αντανακλά τον πολυεθνικό χαρακτήρα των Σκοπίων και δεν θα έχει αυστηρό σλαβικό προσανατολισμό.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software