Δραματική περιγραφή του επεισοδίου στα Ίμια: Έρχονταν με ταχύτητα προς τη μεριά μας

Δραματική περιγραφή του επεισοδίου στα Ίμια: Έρχονταν με ταχύτητα προς τη μεριά μας

Τις στιγμές-θρίλερ που έζησαν στο επεισόδιο στη περιοχή των Ιμίων, περιέγραψε μέλος του πληρώματος του πλοίου "ΓΑΥΔΟΣ" του Λιμενικού Σώματος. 

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στις 23:40 το σκάφος UMUT της τουρκικής ακτοφυλακής, ενώ έκανε επικίνδυνους ελιγμούς στα Ίμια, εμβόλισε το ελληνικό πλοίο.

Ο κυβερνήτης του ελληνικού σκάφους αντιλήφθηκε τις προθέσεις του Τούρκου και λίγο πριν γίνει ο εμβολισμός έδωσε εντολή για πρόσω ολοταχώς. Έτσι δέχτηκε το χτύπημα στην πρύμνη και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Η δραματική περιγραφή της σύγκρουσης

Το μέλος του πληρώματος του «ΓΑΥΔΟΣ» μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό «Epsilon»: «Ήμασταν περιπολία στο ένα μίλι. Στο ρελαντί. Τους είδαμε που έρχονταν με ταχύτητα προς τη μεριά μας. Είχαμε εντολή για διακριτική παρακολούθηση. Ήταν μακριά και πιστεύαμε ότι θα «έκοβαν» ή θα άλλαζαν πορεία την τελευταία στιγμή όπως κάνουν συχνά. Όμως αυτή τη φορά δεν έκοβαν, ερχόντουσαν κατά πάνω μας. Μας είχαν κεντράρει. Οι περισσότεροι από το πλήρωμα ήταν στη γέφυρα και την υπερκατασκευή. Εμείς τους φωνάζαμε ακολουθώντας τις οδηγίες: «Είστε στα ελληνικά χωρικά ύδατα! Απομακρυνθείτε!» Τουλάχιστον 5 φορές ειδοποιήσαμε. Δεν λάβαμε καμία απάντηση. Συνέχιζαν να πλησιάζουν με ταχύτητα. Στα 50 μέτρα καταλάβαμε ότι δεν θα κόψει».

Ο κυβερνήτης του ΠΑΘ 090 φωνάζει: «Πρόσω όλα! Πάσει δυνάμει!». Τότε το 100 μέτρων βαρύ σιδερένιο σκαρί της τουρκικής ακτοφυλακής UMUT έπεσε με δύναμη πάνω στο πλωτό του λιμενικού. Ο κυβερνήτης δίνει αμέσως διαταγή. «Στο μηχανοστάσιο γρήγορα! Δείτε αν βάζουμε νερά». 

«Μας βρήκε στα αριστερά. Ξήλωσε όλο το κατάστρωμα… Μας ρώτησαν αν μπορούμε να πλεύσουμε μέχρι τη Λέρο, απαντήσαμε θετικά και στην συνέχεια αποχωρήσαμε από το σημείο. Ήταν και το 060 στην περιοχή αλλά ήθελαν να χτυπήσουν το μεγάλο… Ήθελαν νεκρούς! Αν μας είχε πετύχει στην μέση θα είχαμε θύματα. Δόξα τω Θεώ είμαστε καλά» περιγράφει.

Δείτε το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News με τη συγκλονιστική περιγραφή

Διαβάστε σχετικά: 

Οι Τούρκοι φτιάχνουν στρατιωτική εγκατάσταση απέναντι από τα Ίμια

Βίντεο ντοκουμέντο πριν και μετά το επεισόδιο στα Ίμια

Καμμένος σε ΝΑΤΟ- ΕΕ: Πάρτε θέση για τα Ίμια

Σύμβουλος Ερντογάν: Μύγα η Ελλάδα, τα βάζει με γίγαντα

 

 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software