Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: «Τα Ίμια, σε πείσμα όλων των ανιστόρητων, είναι και θα παραμείνουν νησιά του Επαρχείου Καλύμνου»

Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου: «Τα Ίμια, σε πείσμα όλων των ανιστόρητων, είναι και θα παραμείνουν νησιά του Επαρχείου Καλύμνου»

«Τα Ίμια, σε πείσμα όλων των ανιστόρητων, είναι και θα παραμείνουν νησιά του Επαρχείου Καλύμνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου» δήλωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, με αφορμή την έξαρση της τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας στην περιοχή, τις τελευταίες ημέρες.

«Τις τελευταίες ημέρες είχαμε μία ακόμα έκρηξη επιθετικότητας από πλευράς της Τουρκίας. Για εμάς, τους κατοίκους αυτών των νησιών, ο κίνδυνος από την Τουρκία δεν είναι ένας κίνδυνος θεωρητικός. Για εμάς που ζούμε εδώ, η Τουρκία είναι μια δύναμη ενάντια στην ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Είναι μία δύναμη που, με πολύ προκλητικό τρόπο, περιφρονεί κάθε έννοια διεθνούς δικαίου. Είναι μία δύναμη που, επίσης με πολύ προκλητικό και ξεκάθαρο τρόπο, διακηρύσσει τις αναθεωρητικές της βλέψεις, ακόμη και γι' αυτήν τη Συνθήκη της Λωζάνης. Είναι ο εισβολέας και ταυτόχρονα η δύναμη κατοχής στην Κύπρο» ανέφερε οι περιφερειάρχης.

«Για εμάς που ζούμε σ' αυτά τα νησιά και είναι βίωμά μας το καθημερινό "περιστατικό", όπως αποκαλούνται οι εκρήξεις προκλητικότητας και επιθετικότητας, η Τουρκία, επαναλαμβάνω, είναι μία δύναμη ενάντια στην ειρήνη και τη σταθερότητα της ευρύτερης περιοχής. Τα Ίμια, σε πείσμα όλων των ανιστόρητων, είναι και θα παραμείνουν νησιά του Επαρχείου Καλύμνου, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Εμείς οι νησιώτες ζητούμε από το πολιτικό μας σύστημα, να αποβάλει κάθε σκέψη μικροπολιτικής αξιοποίησης ή σκοπιμότητας στη διαχείριση αυτού του τόσο κρίσιμου εθνικού θέματος. Είναι προφανές ότι βρισκόμαστε όλοι ενώπιον ιστορικών ευθυνών» κατέληξε ο κ. Χατζημάρκος.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software