Τουρκικά ΜΜΕ: Το "Γαύδος" έπεσε πάνω στην τουρκική ακταιωρό στα Ίμια!

Τουρκικά ΜΜΕ: Το "Γαύδος" έπεσε πάνω στην τουρκική ακταιωρό στα Ίμια!

Τη δική τους εκδοχή για το πολύ σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα Ίμια, δίνουν πολλά τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία υποστηρίζουν ότι το ελληνικό σκάφος ήταν αυτό που παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα

Ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι παρά τις προειδοποιήσεις των τούρκων να εγκαταλείψει την περιοχή στα Ίμια και την καταδίωξη που ακολούθησε επί 15 λεπτά, το "Γαύδος" δεν εγκατέλειπε.

Επιπλέον, υποστηρίζουν κατά την διάρκεια της καταδίωξης και ενώ έκανε ελιγμούς το Γαύδος έπεσε πάνω στην τουρκική ακταιωρό, και παρ΄όλα αυτά, ζημιές έπαθε μόνο το ελληνικό σκάφος!

Διαβάστε: Ίμια: Το παρασκήνιο των δραματικών γεγονότων κι ένα άγνωστο επεισόδιο

Αρκετά ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, αναφέρουν ότι ο τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ έτριξε τα δόντια στον Αλέξη Τσίπρα, κατά την τηλεφωνική επικοινωνία των δυο αντρών μετά το επεισόδιο, ζητώντας από τον έλληνα ομόλογό του να χαμηλώσει τους τόνους για να πάψουν οι εντάσεις στην περιοχή των Ιμίων.

"Ο πρωθυπουργός μίλησε", γράφουν χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η ηρεμία επανήλθε στα Ίμια μετά την παρέμβαση του Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Ενημερώνουν, δε, ότι στην περιοχή των Ιμίων επικρατεί ηρεμία αφού περιπολούν δυο τουρκικά σκάφη στην περιοχή και επιβλέπουν την ανακατασκευή του φυλακίου στο νησάκι Τσαβούς.

Την ίδια ώρα, πλήρη φάκελο με το παρασκήνιο και τα δραματικά γεγονότα που συνέβησαν λίγο πριν τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας, στα Ίμια ετοιμάζει η Αθήνα, ώστε να στηριχθούν απόλυτα τα επιχειρήματα της ελληνικής πλευράς για ωμή παραβίαση των χωρικών υδάτων, σε απόσταση αναπνοής από τις βραχονησίδες, και να αποκρουστούν τα επιχειρήματα της Άγκυρας ότι η Ελλάδα φταίει για το επεισόδιο ή στην καλύτερη περίπτωση ότι επρόκειτο για "ατύχημα". Παράλληλα, αποκαλύπτεται κι ένα άγνωστο επεισόδιο που έλαβε χώρα την ίδια μέρα.

Εν τω μεταξύ, νέα πρόκληση των Τούρκων μετά τα Ίμια: Σκηνικό πολέμου και διέλευσης του "Εβρου", ήταν το σενάριο της στρατιωτικής άσκησης της Τουρκία  στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές στην Ανατολή Θράκη κοντά στον Έβρο.
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software