Ίμια: Ο εμβολισμός του "Γαύδος" από την τουρκική ακταιωρό (VIDEO)

Ίμια: Ο εμβολισμός του "Γαύδος" από την τουρκική ακταιωρό (VIDEO)

Το αποκορύφωμα των δραματικών γεγονότων της νύχτας της Δευτέρας στα Ίμια, όταν περιπολικό της τουρκικής ακτοφυλακής εμβόλισε το πλοίο του Λιμενικού "Γαύδος", αποτυπώνουν δύο βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα το βράδυ της Παρασκευής.

Η σοβαρή πρόκληση των Τούρκων έγινε λίγο πριν τα μεσάνυχτα της Δευτέρας στα Ίμια.

Η ώρα, σύμφωνα με το ρολόι του βίντεο και την ανακοίνωση του Λιμενικού ήταν 23:40 το βράδυ της Δευτέρας 12 Φεβρουαρίου

Το τουρκικό περιπολικό "Umut" που στα ελληνικά σημαίνει... "Ελπίδα", πέφτει με την πλώρη στο αριστερό πριμαίο μέρος του ελληνικού περιπολικού ανοικτής θαλάσσης "Γαύδος".


Δείτε τα σχετικά βίντεο:


Διαβάστε: Ίμια: Το παρασκήνιο των δραματικών γεγονότων κι ένα άγνωστο επεισόδιο


Τη δική τους εκδοχή για το πολύ σοβαρό περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Δευτέρας στα Ίμια, δίνουν πολλά τουρκικά ΜΜΕ, τα οποία υποστηρίζουν ότι το ελληνικό σκάφος ήταν αυτό που παραβίασε τα τουρκικά χωρικά ύδατα

Ισχυρίζονται, μάλιστα, ότι παρά τις προειδοποιήσεις των τούρκων να εγκαταλείψει την περιοχή στα Ίμια και την καταδίωξη που ακολούθησε επί 15 λεπτά, το "Γαύδος" δεν εγκατέλειπε.

Επιπλέον, υποστηρίζουν κατά την διάρκεια της καταδίωξης και ενώ έκανε ελιγμούς το Γαύδος έπεσε πάνω στην τουρκική ακταιωρό, και παρ΄όλα αυτά, ζημιές έπαθε μόνο το ελληνικό σκάφος!

Εν τω μεταξύ, νέα πρόκληση των Τούρκων μετά τα Ίμια: Σκηνικό πολέμου και διέλευσης του "Εβρου", ήταν το σενάριο της στρατιωτικής άσκησης της Τουρκία  στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές στην Ανατολή Θράκη κοντά στον Έβρο.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software