πΓΔΜ: Κατέβασαν τις πινακίδες για το αεροδρόμιο "Μ. Αλέξανδρος"

πΓΔΜ: Κατέβασαν τις πινακίδες για το αεροδρόμιο "Μ. Αλέξανδρος"

Να κατεβάζουν τις πινακίδες που οδηγούν στο αεροδρόμιο "Μέγας Αλέξανδρος" των Σκοπίων ξεκίνησαν οι αρχές της πΓΔΜ, στο πλαίσιο της υλοποίησης της απόφασης για τη μετονομασία του. 

Τα διεθνή πρακτορεία δημοσίευσαν φωτογραφίες με πινακίδες, ακουμπισμένες στο έδαφος. Σύμφωνα με το Reuters, αυτό έγινε εξαιτίας έργων σε δρόμο. Ωστόσο, ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της πΓΔΜ η απόφαση του υπουργικού συμβουλίου να μετονομαστεί το αεροδρόμιο και ο αυτοκινητόδρομος.

Το αεροδρόμιο θα ονομάζεται πλέον "Διεθνές Αεροδρόμιο Σκοπίων" και ο αυτοκινητόδρομος που οδηγεί στα σύνορα με την Ελλάδα θα έχει την ονομασία "Φιλία".

Πρόκειται για υλοποίηση της εξαγγελίας που είχε κάνει ο πρωθυπουργός των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ, αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα στο Νταβός, ως κίνηση καλής θέλησης από την πλευρά της πΓΔΜ.

Ελλάδα και η πΓΔΜ θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία μέχρι το καλοκαίρι", σύμφωνα τουλάχιστον με τα όσα εκτίμησε ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο αυστριακό ραδιόφωνο ORF. Ωστόσο, τόνισε πως το ζήτημα της ταυτότητας (ιθαγένεια) δεν έχει συζητηθεί καθόλου στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα. 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software